Σοφία Σακοράφα: “Είναι μια μέρα χαράς για το δρομικό κίνημα”

Με σύμμαχο τον καλό καιρό ολοκληρώθηκε ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και ο αγώνας των 5 χλμ το πρωί της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου.

Από νωρίς το πρωί οι δρομείς είχαν συγκεντρωθεί – τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος για την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, του πρώτου μαζικού δρομικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη μετά την πανδημία. Στις 7.30 δόθηκε το σύνθημα της εκκίνησης από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και τον εγγονό του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελο Παπαγγελίδη -Θεοδωράκη, καθώς εφεξής ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού. Στις 10.45 ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου των 5 χλμ με τους δρομείς να ξεκινούν από το κάτω μέρος της πλατείας, στο ύψος της οδού Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας των αγώνων η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα δήλωσε:

“Είναι μια μέρα χαράς για το δρομικό κίνημα, για τον ΣΕΓΑΣ, για όλους μας, καθώς ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τόσο ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας όσο και ο αγώνας των 5χλμ, οι οποίοι είναι και οι πρώτοι μαζικοί αγώνες που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη μετά την πανδημία. Πρόκειται για αγώνες που σηματοδοτούν την επιστροφή στην κανονικότητα και είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του ΣΕΓΑΣ που χάρη στην εμπειρία τους και τη σκληρή δουλειά τους κατάφεραν να υλοποιήσουν το δύσκολο έργο της διοργάνωσης τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τον Δήμο Αθηναίων που έχει αποδειχθεί συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθεια μας, τους χορηγούς μας και ιδιαιτέρως την Ergo, το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία, όπως και τους εθελοντές μας που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Νοέμβριο. Σας περιμένουμε όλους στο Καλλιμάρμαρο!”.

Ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων με χορηγό την ERGO.

Κατεβάστε την εφαρμογή