Η πόλη της Αθήνας γιορτάζει και πάλι με τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Το δρομικό κίνημα επιστρέφει στην κανονικότητα του, μετά τα δύο στείρα και δύσκολα, λόγω της πανδημίας, χρόνια.

Η επανεκκίνηση της δράσης έρχεται με τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, το κορυφαίο δρομικό γεγονός, που γίνεται στη χώρα μας, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2019 και τον Μαραθώνιο Αθήνας  και ένα από τα πρώτα που διεξάγονται με μαζική συμμετοχή στην Ευρώπη. Το τετραήμερο της δράσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, άνοιξε σήμερα με τα εγκαίνια της Έκθεσης και του Κέντρου εγγραφών στο Σεράφειο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (12/9) με την διεξαγωγή του αγώνα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος, έκοψαν την κορδέλα, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα περίπτερα της Athens Half Marathon Expo, αλλά και στο κέντρο εγγραφών. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μίλησε με τους δρομείς, που βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο, για να παραλάβουν τα πράγματα τους, αλλά και με τους δεκάδες εθελοντές, που βρίσκονταν από νωρίς στα πόστα τους για να συμβάλουν στη διοργάνωση.

Οι δεκάδες δρομείς επέστρεψαν στην καθημερινότητα τους, στις αγαπημένες τους συνήθειες και είναι έτοιμοι να πάρουν και θέση εκκίνησης, το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα γεμίσει και πάλι από χιλιάδες δρομείς.

Ο ΣΕΓΑΣ κατάφερε παρά τις δυσκολίες της εποχής να κερδίσει το στοίχημα και να προχωρήσει στη διεξαγωγή της πρώτης μεγάλης μαζικής διοργάνωσης, ακολουθώντας το εγκεκριμένο από την πολιτεία, Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

“Είμαι πολύ υπερήφανη που ο ΣΕΓΑΣ σήμερα σηματοδοτεί την έναρξη των δρομικών αγωνισμάτων μετά από δυο χρόνια απουσίας, με την αγαστή συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας και του μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης, την ERGO. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του ΣΕΓΑΣ που κατάφεραν να φέρουν εις πέρας ένα τόσο μεγάλο επίτευγμα όπως είναι ο Hμιμαραθώνιος, κρατώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα που η Πολιτεία έχει ορίσει”, είπε αρχικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και συμπλήρωσε: “Σε δύο μήνες από τώρα θα έχουμε επίσης μία πολύ μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και ενδιαφέροντος. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, που εγκαινίασα σήμερα μαζί με τον εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων, Γιούρκα Σεϊταρίδη, την έκθεση και θέλω μέσα από αυτή τη διαδικασία να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους τους ΣΕΓΑΣ, και ιδιαιτέρως το ΕΚΑΒ που στάθηκε δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, τη διεύθυνση της τροχαίας και από καρδιάς όλους τους εθελοντές μας, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς και φυσικά την ERGO. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα, τον πρώτο μεγάλο στη χώρα μας κι έναν από τους πρώτους που γίνονται στην Ευρώπη, μετά την κρίση της πανδημίας”.

Από την πλευρά του ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, σχολίασε: “Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός για την πόλη μας. Σιγά, σιγά επιστρέφουμε στην κανονικότητα κάνουμε εκδηλώσεις για τον κόσμο, για τους αθλητές, για τον Δήμο μας. Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι, που με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, εγκαινιάζουμε την έκθεση του Ημιμαραθωνίου. Ο ΣΕΓΑΣ και ο ΟΠΑΝΔΑ συνεργάζονται στενά για την επιτυχία της διοργάνωσης, πάντα κάναμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να στηρίξουμε διοργανώσεις όπως ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας”, αναφορικά με το γεγονός ότι ο κόσμος επιστρέφει και πάλι σε μαζικές διοργανώσεις, είπε. “Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση, που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά, ωστόσο πρέπει να επιστρέψουμε και πάλι στις καθημερινές μας δραστηριότητες, να βγούμε έξω, να αθληθούμε και να συμμετάσχουμε σε εκδηλώσεις. Πρέπει πάντα να τηρούμε τα μέτρα, να υπάρχει ατομικό ευθύνη να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας. Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους τους δρομείς”.

Τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και με μεγάλο χορηγό την ERGO.

Κατεβάστε την εφαρμογή