Παγκόσμιο Κ20: Τέσσερις τελικοί στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ20 στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Συνολικά επτά αθλητές και αθλήτριες μας αγωνίζονται, από τους οποίους οι τέσσερις θα συμμετάσχουν στους απευθείας τελικούς των αγωνισμάτων τους. Στις 14.40 θα γίνει ο τελικός του ακοντισμού εκεί όπου η Ελίνα Τζένγκο, η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο θα επιδιώξει να κατακτήσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Η αθλήτρια έχει ήδη κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φαίνεται να έχει το προβάδισμα για τον παγκόσμιο τίτλο. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει πετύχει φέτος 61,42μ. και είναι η μόνη από τις 14 συμμετέχουσες που έχει υπερβεί τα 61,00 μέτρα. Στον τελικό θα είναι παρούσες και οι δύο Βιλάγκος (Σερβία) και Αλάνεν (Φινλανδία) οι δύο αθλήτριες που την πλαισίωσαν στο βάθρο των νικητριών στη διοργάνωση του Ταλίν. Θέση στο βάθρο αναμένεται να διεκδικήσει και η Μπάλα- Ρόχας (Κούβα) με φετινό 60,84 μέτρα.

Στον τελικό του επί κοντώ αγωνίζεται ο Σωτήρης Χύτας, που θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό του 5,10 μέτρα. Το επίπεδο του αγώνα αναμένεται αρκετά υψηλά, καθώς έξι αθλητές έχουν ατομικά πάνω από 5,40 μ. και τρεις πάνω από 5,50 μέτρα. Με υψηλές προσδοκίες θα συμμετάσχουν στον τελικό της δισκοβολίας η Αρετή Φιλιππίδου και η Σοφία Κεσσίδη. Η Φιλιππίδου παρότι δεν κατάφερε να μπει στον τελικό του Ευρωπαϊκού με φετινό ρεκόρ 55,12 μ. έχει την τρίτη επίδοση ανάμεσα στις 13 μετέχουσες. Η αθλήτρια έχοντας ήδη την εμπειρία της συμμετοχής στη διοργάνωση του Ταλίν θα διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Με υψηλές προσδοκίες θα μπει στον αγώνα και η Σοφία Κεσσίδη, η έβδομη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν. Η αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 52,29 μ. (έκτη στο σύνολο), επίδοση που αν προσεγγίσει θα είναι ικανή να της δώσει ένα καλό πλασάρισμα.

Θέση στον τελικό των χαμηλών εμποδίων θα διεκδικήσει η Άννα Χατζηπουργάνη στα 400 μ. εμπόδια. Η αθλήτρια μετέχει στην δεύτερη προκριματική σειρά και με 59.00 θέλει μια θέση στις δύο πρώτες της σειράς της είτε μια επίδοση στις δύο καλύτερες στο σύνολο των σειρών.

Στον προκριματικό των 800μ. θα συμμετάσχει η Ευτυχία Δεληγιάννη, που με 2.04.11 έχει την δεύτερη επίδοση της σειράς της και δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα να προκριθεί στον ημιτελικό. Την πρόκριση θα πάρουν οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Στον προκριματικό του τριπλούν θα αγωνιστεί η Σωτηρία Ράπτη που με 12,96 μ. ρεκόρ από φέτος συγκεντρώνει πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό. Το όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 13,20 μ., ωστόσο είναι πιθανό η 12άδα να κλείσει χαμηλότερα.

09.00 400 μ. εμπ. Γυναικών Κ20 πρ. Χατζηπουργάνη
10.50 800 μ. Γυναικών Κ20 πρ. Δεληγιάννη
14.40 Ακοντισμός Γυναικών Κ20 Τελικός Τζένγκο
15.00 Επί κοντώ Ανδρών Κ20 Χύτας
16.00 Τριπλούν Γυναικών Κ20 πρ. Ράπτη
16.25 Δισκοβολία Γυναικών Τελικός Κεσσίδη, Φιλιππίδου

Κατεβάστε την εφαρμογή