Ο Παναγιώτης Τριβυζάς στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φωτιές της Αττικής

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας εδώ και αρκετά χρόνιά. Αθλητής των σπριντ και της ομάδας 4Χ100 μ. έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια σειρά από διοργανώσεις Ευρωπαϊκού επιπέδου.

Ο έμπειρος σπρίντερ αυτές τις ημέρες βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες στην Αττική, με τη ιδιότητα του πυροσβέστη. Εδώ και μία εβδομάδα ο αθλητής είναι υπηρεσία και βρίσκεται στην Βαρυμπόμπη, όπου πλέον γίνεται εποπτεία για τυχόν αναζωπυρώσεις.

“Η εμπειρία της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη ήταν το πιο δύσκολο περιστατικό στο οποίο κλήθηκα μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσω. Είμαι εδώ και επτά ημέρες υπηρεσία, όμως, αυτό δεν είναι κάτι που με ενοχλεί. Όλοι οι πυροσβέστες προσπαθούμε για το καλύτερο, νιώθουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν. Προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή, ωστόσο ίδια μάχη δίνεται για τα δάση, τα ζώα και τις περιουσίες των ανθρώπων”, είπε ο Τριβυζάς και συμπλήρωσε: “Η κατάσταση ήταν πολύ επιβαρυμένη γιατί υπήρχαν μεγάλες φωτιές ταυτόχρονα. Το έργο μας ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε και τις δασικές εκτάσεις να σώσουμε και παράλληλα να κρατήσουμε τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς”.
Αναφορικά με το αν υπάρχει συμμετοχή του κόσμου στην προσπάθεια τους, είπε: “Είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου, των εθελοντών και του απλού πολίτη που είτε προσπαθεί να σώσει την περιουσία του, είτε να απλά θέλει να βοηθήσει. Έρχονται μας φέρνουν φαγητό, νερό και ο καθένας από την πλευρά του κάνει ό,τι μπορεί”.
Ο Τριβυζάς αυτή την εποχή δεν είναι κάποιες αθλητικές υποχρεώσεις, ωστόσο ακόμη κι αν έπρεπε να αφήσει έναν αγώνα για να πάει στην υπηρεσία δεν δε θα το σκεφτόταν. “Δεν υπάρχει σκέψη για το αν θα άφηνα μια διοργάνωση για να πάω να βοηθήσω σε μια ανάλογη κατάσταση, όπως αυτή της περασμένης εβδομάδας. Θα το έκανα. Τώρα έχασα τις διακοπές μου, όμως, πραγματικά αυτό δεν με πειράζει καθόλου. Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους, δε θα σκεφτώ ότι έχασα τις διακοπές μου”, είπε ο Τριβυζάς, που από τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψει και πάλι στις προπονήσεις του προκειμένου να διεκδικήσει τη συμμετοχή στους αγώνες με τη εθνική ομάδα.

“Είμαι στην υπηρεσία 13 χρόνια πάντα ήθελα να γίνω πυροσβέστης και το πέτυχα με εξετάσεις ΑΣΕΠ το 2008. Ειδικά τα τελευταία χρόνια καταφέρνω και συνδυάζω τόσο τη δουλειά όσο και την προπόνηση. Καταρχήν έχω την αμέριστη στήριξη της υπηρεσίας μου στο Περιστέρι και των συναδέλφων μου. Από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλη αγάπη γι΄ αυτά που κάνω. Τόσο ο στίβος όσο και η δουλειά μου είναι κομμάτια του εαυτού μου”, κατέληξε ο αθλητής του Κώστα Βογιατζάκη.

Κατεβάστε την εφαρμογή