Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξαιρετική Ντρισμπιώτη, 8η ολυμπιονίκης, τρίτη Ευρωπαία

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε τα 20χλμ. βάδην στην 8η θέση με 1.31.24 επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ και μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις της χώρας μας στη διοργάνωση. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου έκανε πολύ καλή κούρσα, επέλεξε στα πρώτα χιλιόμετρα να μείνει σχετικά πίσω και σταδιακά να ανεβάζει το ρυθμό της. Η αθλήτρια από το 10ο χιλιόμετρο κι έπειτα όλο και ανέβαινε θέσεις με αποκορύφωμα τα τελευταία δύο χιλιόμετρα, όπου από την 12η θέση ανέβηκε στην 8η θέση. Χαρακτηριστικό της εξαιρετικής εμφάνισης, που έκανε η αθλήτρια μας είναι πως ‘ήταν η τρίτη Ευρωπαία στον αγώνα, γεγονός που επιβεβαιώνει το αγωνιστικό της επίπεδο. Η Ντρισμπιώτη πραγματοποίησε την τρίτη καλύτερη παρουσία Ελληνίδας στο αγώνισμα, μετά το χρυσό μετάλλιο της Τσουμελέκα στην Αθήνα και την έβδομη θέση της Παπαγιάννη στην ίδια διοργάνωση. Η Ντρισμπιώτη με τη σωστή τακτική κατάφερε να κρατήσει όσες δυνάμεις έπρεπε για το φινάλε και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα, όπου επικρατούσε ζέστη και υψηλή υγρασία.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Κυριακή Φιλτισάκου κατάφερε να πλασαριστεί αρκετά ψηλά στην κατάταξη, αφού ήταν 29η με 1.36.51 και απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια. Η Πενυ Τσινοπουλου δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού έμεινε στην 53η θέση με 1.47.19.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Αντονέλα Παλμισανο (Ιταλία) με 1.29.12 και ακολούθησαν οι Αρένας (Κολομβία) με 1.29.37 και Λιου (Κίνα) με 1.29.57.

Κατεβάστε την εφαρμογή