Ολυμπιακοί Αγώνες: Χαμόγελα ικανοποίησης για τις Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

φωτογραφία: eurokinissi

Η Κατερίνα Στεφανίδη, μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει σήμερα μετάλλιο, ωστόσο καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να καταταχθεί τέταρτη και να βρεθεί για μία ακόμη φορά ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.

“Ήθελα πολύ να φέρω ένα ακόμη μετάλλιο και νομίζω πως φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκα, καθώς πάλεψα πολύ σε όλες μου τις προσπάθειες. Δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη. Ήρθα με την έκτη επίδοση, βγήκα τέταρτη, ήμουν η μόνη μεταλλιούχος του 2016 στον τελικό του αγωνίσματος, το μόνο που με απογοητεύει είναι που ξέρω πόσο καλά είμαι και σήμερα δεν το έδειξα”, είπε αρχικά η Στεφανίδη και συμπλήρωσε:

“Είχα τεχνικά λάθη στο τρέξιμο μου και γι΄ αυτό αναγκαστήκαμε να μείνουμε με μικρά κοντάρια, που ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να περάσω στο τέλος τα 4,90 μ. , ενώ κουράστηκα από τις συνεχόμενες προσπάθειες. Πραγματικά δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη, διότι έκανα έναν πολύ δύσκολο αγώνα και αυτό εμένα με τιμά πάρα πολύ, που κατάφερα να φτάσω στο 4,80 μ. μετά από τόσες χαμένες προσπάθειες στα χαμηλά.
Στο 4,50 μ., πήγαμε σε μικρότερο κοντάρι και με άγχωσε και αυτό. Θεωρώ πως ίσως κάναμε κάποιες λάθος επιλογές στα δοκιμαστικά με την επιλογή κονταριών και να μην είχα κάνει τόσες χαμένες προσπάθειες. Πιστεύω ότι είμαι έτοιμη να κάνω επίδοση πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Σήμερα δεν βγήκε, ίσως γιατί σήμερα με άγχωσε πολύ η πίεση των μεταλλίων. Οι τρεις αθλήτριες που πήραν μετάλλιο έχουν πηδήσει φέτος πάνω από εμένα και οι καθεμία από αυτές το αξίζουν να είναι στα μετάλλια για διαφορετικούς λόγους. Τα κορίτσια το αξίζουν πραγματικά”. Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και σε κάποιες αλλαγές που έκανε φέτος στα κοντάρια. “Φέτος πήραμε ένα ρίσκο, ήρθαμε εδώ με πιο μακριά κοντάρια, ελπίζαμε πως αυτό θα μας βγει σε καλό για να έρθει επίδοση πάνω από τα 4,90 μέτρα. Ίσως αν σήμερα είχαμε τα άλλα κοντάρια, να μπορούσα να κάνω τα 4,90 μέτρα. Ωστόσο πιστεύω πως αυτά τα κοντάρια μπορούν να με πάνε στα 5,00 μ., αρκεί να κάνω κάποιες τεχνικές αλλαγές. “. Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. “Ελπίζω σύντομα να τελειώσουν οι φωτιές στην Ελλάδα”.

Ευτυχισμένη για την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων και ικανοποιημένη από την κατάκτηση της όγδοης θέσης, εμφανίστηκε η Νικόλ Κυριακοπούλου.
“Για κάποια στιγμή πίστεψα ότι ίσως και με την πρώτη το 4,70 μ., μπορεί να είναι και μετάλλιο, τελικά έπεσα έξω. Θα ήθελα το 4,70 μ. κι ας ήμουν και πάλι όγδοη. Είμαι πολύ χαρούμενη, ευτυχισμένη, αφού πέτυχα τον στόχο μου, μπήκα τελικό και βγήκα όγδοη, μια πολύ καλή θέση σε Ολυμπιακούς.
Έκανα κάποια λάθη τεχνικά στις προσπάθειες. Ο αγώνας ήταν περίεργος και δύσκολος. Από το 4,50 μ. ο πήχης πήγε στο 4,70 μ., ωστόσο όπως πήγε φέτος η χρονιά είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ. Όλα καλά. Συνεχίζουμε και θα έχουμε συνέχεια στις διοργανώσεις που θα έρθουν στο μέλλον”, είπε η σπουδαία αθλήτρια.

 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή