Ολυμπιακοί Αγώνες: Τέταρτη Ολυμπιονίκης η Στεφανίδη, όγδοη η Κυριακοπούλου

φωτογραφία: eurokinissi

Σε έναν τελικό με πολλά άκυρα άλματα και πολλές ανατροπές στο φινάλε, η χώρα μας είδε την Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου να βρίσκονται για μία ακόμη φορά ψηλά στη τελική κατάταξη.

Η Στεφανίδη πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή να ανέβει στο βάθρο των νικητριών, ωστόσο έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με την πικρή γεύση, που προκαλεί  η κατάκτηση της τέταρτης θέσης, αλλά και την ικανοποίηση ότι στον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς κατάφερε να υπερβεί τα 4,80 μ. και να ισοφαρίσει το φετινό της ρεκόρ.

Η Στεφανίδη, όπως και στο σύνολο τους οι μετέχουσες, είχε πολλές χαμένες προσπάθειες, αφού πέρασε με την τρίτη τα 4,50 μ., 4,70 μ. και με την δεύτερη τα 4,80 μ., με συνέπεια να φτάσει στα 4,85 μ., αρκετά κουρασμένη κα ενδεχομένως και εκνευρισμένη. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ μετά το πρώτο χαμένο άλμα στα 4,85 μ., επέλεξε να συνεχίσει στα 4,90 μ., δεδομένο του ότι οι τρεις άλλες αθλήτριες που ήταν στον αγώνα είχαν ήδη περάσει τα 4,85 μ. και ήταν μπροστά της. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Ρίο προσπάθησε να υπερβεί αυτό το ύψος, όμως, τα άλματα της δεν ήταν όσο καλά έπρεπε. Αναμφίβολα η Στεφανίδη αγωνίστηκε για μία ακόμη φορά με εξαιρετική μαχητικότητα και να κατακτήσει τελικά την τέταρτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πέντε χρόνια από το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο. 

Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέλαβε την όγδοη θέση με 4,50 μ. και πρόσθεσε μία ακόμη διάκριση στην πλούσια καριέρα της. Η αθλήτρια του Φώτη Στεφανη μετά τα 4,50 μ. δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4,70 μ. επηρεασμένη κι αυτή από την ζέστη και την υγρασία, όπως στο σύνολο τους οι μετέχουσες στον τελικό. Η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) κατέκτησε το πρώτο της ολυμπιακό μετάλλιο, με άλμα στα 4,90 μ., ενώ η Αντζέλικα Σιντόροβα στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση, ήταν δεύτερη με 4,85 μ., αφού στη συνέχεια δεν μπόρεσε να υπερβεί μία φορά τα 4,90 μ. και μία τα 4,95 μέτρα. Για πρώτη φορά σε βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων ανέβηκε και η Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) με 4,85 μέτρα. Από τις 14 που ξεκίνησαν στον τελικό μόλις τέσσερις ανέβηκαν πάνω από τα 4,80 μ. και οι υπόλοιπες ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στα 4,50 μ., ενώ δύο ακυρώθηκαν στο αρχικό ύψος.

Αποτελέσματα

Ναζότ (ΗΠΑ) 4,90 μ.
Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,85 μ. Μπράντσο (Βρετανία) 4,85 μ.
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,80 μ.
Κιλίπκο (Ουκρανία) 4,50 μ.
Μούρτο (Φινλανδία) 4,50 μ.
Σούτετς (Σλοβενία) 4,50 μ.
Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,50 μ.
Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) 4,50 μ.
Σίλβα (Κούβα) 4,50 μ.
Σου (Κίνα) 4,50 μ.
Ζουκ (Λευκορωσία) 4,50 μ.
Μπένγκτσον (Σουηδία) 4,50 μ.
Ρομέρο (ΗΠΑ) ακ.
Νιούελ (Καναδάς) ακ.

Κατεβάστε την εφαρμογή