Στην Ελλάδα επέστρεψε ο “χρυσός” ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου (vid)

Με χειροκροτήματα, αγκαλιές και φιλιά υποδέχθηκε τον “χρυσό” Ολυμπιονίκη στην Αθήνα Μίλτο Τεντόγλου, η οικογένεια του.

Ο πρωταθλητής μας έφτασε λίγο μετά τη μία στην Αθήνα εμφανώς κουρασμένος, αλλά χαρούμενος και ευδιάθετος, που ήταν πίσω στο σπίτι κοντά στους δικούς του ανθρώπους. Στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του μήκους ήταν ακόμη η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιώργος Γιατρουδακης, το μέλος της ΕΠΑΣ, Λούλα Καρατζά, μέλη του συλλόγου του, ΓΣ Κηφισιάς, ανάμεσα σε αυτούς ο πρόεδρος του Γιάννης Σιώμος. Ο Τεντόγλου χρειάστηκε αρκετά λεπτά για να διασχίσει τον διάδρομο του αεροδρομίου και να κατευθυνθεί προς το κέντρο Τύπου εκεί όπου όπου έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στην Ελλάδα, καθώς ήταν πολλοί οι Έλληνες και ξένοι που που ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

“Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και γιατί ήρθατε σήμερα εδώ να με υποδεχθείτε. Οι φετινοί Ολυμπιακοί ήταν περίεργη διοργάνωση, λόγω των περιορισμών του covid-19, παρόλα αυτά έχω πάει σε πολλούς αγώνες και είχα την εμπειρία να κινηθώ και να λειτουργήσω. Το διαχειρίστηκα καλά, ήμουν ήρεμος και δεν έκανα κάτι εξτρά από το πρόγραμμα μου”, είπε αρχικά ο νέος ολυμπιονίκης του μήκους και συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Ετσεβαρία: “Το πιστεύω πως είναι καλύτερος αθλητής από εμένα. Δεν το είπα για να το πω. Ακόμη και δεύτερος να ήμουν δε θα είχα πρόβλημα, θα ήμουν το ίδιο χαρούμενος. Αντιδρώ πολύ καλά σε πίεση, ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνω. Πολλές φορές μου έχει συμβεί να αντιδράσω πολύ καλά στις τελευταίες φορές. Μόνο στο κλειστό στο Τόρουν, έκανα το μεγάλο άλμα στην πρώτη προσπάθεια, μάλλον γιατί είχα το πρόβλημα με το πόδι και ήξερα πως η πρώτη προσπάθεια ήταν σαν τελευταία για εμένα. Είμαι συγκεντρωμένος στον αγώνα και κάνω αυτά που πρέπει να κάνω. ΄Δεν έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτομαι μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, ωστόσο γελάω αρκετά με τα βιντεάκια που έχουν κάνει για εμένα στο διαδίκτυο.

Για εμένα είναι δύσκολο ιδιαίτερα όταν είσαι σε άλλη ήπειρο. Ήμουν τυχερός που είχαμε πάει προετοιμασία στο Μισάτο και είχαμε συνηθίσει. Είναι δύσκολο, όμως, όλα καλά.

Ο Τεντόγλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διοργάνωση του Παρισιού, σε τρία χρόνια, που ειπε χαριτολογώντας πως ελπίζει να μη χρειαστεί να φτάσει στο τελευταίο άλμα για να εξασφαλίσει το χρυσό, ενώ έκανε γνωστό πως όπως και στο Τόκιο η είσοδος του θα είναι με φιγούρα anime, ωστόσο με άλλη κίνηση.

Αναφορικά με το τι χρειάζεται ένας αθλητής για να φτάσει στο ολυμπιακό μετάλλιο, δήλωσε: “Ταλέντο σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και αφοσίωση σε αυτό που κάνει. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Μπορεί οι Ολυμπιακοί να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, ωστόσο στο μεσοδιάστημα δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση”.

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που δήλωσε: “Να ευχαριστώ τους αθλητές που μας εκπροσωπούν στους Ολυμπιακούς και έχουν ήδη πολύ καλή παρουσία, την καλύτερη από το 2004. Μεγάλη τιμή να συμμετάσχεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ σπουδαίο να κερδίσεις ολυμπιακό μετάλλιο, ο Μίλτος το κατάφερε και όπως επίσης είναι σημαντικό και δύσκολο τις αξίες του ολυμπισμού να τις κάνει πράξη στη ζωή του. Ο Μίλτος εκφράζει όλα αυτά και θέλω να τον ευχαριστήσω για όλα αυτά”.

Από την πλευρά του ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, επίσης ολυμπιονίκης,  δήλωσε: “Συμμετοχή και μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έναν αθλητή είναι τεράστια διάκριση, η συμμετοχή σε τελικό είναι εξαιρετική, η κατάκτηση μεταλλίου και μάλιστα χρυσού είναι υπέρτατη διάκριση. Εκ μέρους της πολιτείας θέλω να τον ευχαριστήσω. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν ολοκληρώσει μέχρι τώρα την προσπάθεια τους. Ο Μίλτος δεν είναι μόνο αγωνιστικές επιδόσεις, αλλά έδειξε κι ένα ήθος”.

https://www.facebook.com/227160304044193/posts/4299463326813850/

Κατεβάστε την εφαρμογή