Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Αθήνα τα πρώτα μέλη της αποστολής μας

Τα ξημερώματα της Τετάρτης επέστρεψε από το Τόκιο το πρώτο – μικρό- γκρουπ της ελληνικής ομάδας, που συμμετείχε στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες .

Η Βούλα Παπαχρήστου, η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου και ο προπονητής Κώστας Βογιατζάκης αρκετά κουρασμένοι από το πολύωρο ταξίδι επέστρεψαν, μετά τις 20 ημέρες στην Ιαπωνία, όπου βρέθηκαν για τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη. Εκεί, με μια αγκαλιά λουλούδια, ήταν για να τους υποδεχθεί η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα. Οι τρεις αθλήτριες μας δέχθηκαν τα συγχαρητήρια της προέδρου και μίλησαν μαζί της για την εμπειρία της συμμετοχής τους στη διοργάνωσης και τα μελλοντικά τους σχέδια.

“Δεν ξέρω τι έγινε και στον προκριματικό του τριπλούν δεν πήγε τίποτε όπως ήθελα. Δεν μπόρεσα να λειτουργήσω. Δεν μπόρεσα να κάνω αυτά που έπρεπε. Ήμουν καλά το έβλεπα και στην προετοιμασία που προηγήθηκε των Αγώνων.
Στο Μισάτο ήταν πραγματικά πολύ ωραία. Οι άνθρωποι, ήταν φιλόξενοι, έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να διευκολύνουν τη δουλειά μας. Εξίσου εντυπωσιακές ήταν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Τώρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεκούραση. Ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε και πόσο είμαστε έτοιμοι να δώσουμε”, είπε αρχικά η Βούλα Παπαχρήστου για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση, που αναφέρθηκε και στις φωτιές: “Σε αυτή τη ζωή θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Όλα καλά με τους αγώνες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει κόσμος που εξαιτίας της φωτιάς υποφέρει, κινδυνεύει η ζωή του και χάνει την περιουσία του. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2018 και έλεγαν σε 20 λεπτά θα την σβήσουν με αποτέλεσμα να συμβεί αυτή η μεγάλη τραγωδία. Πολλά συμβαίνουν και καλό είναι να μπορούμε κάθε φορά να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε”.


“Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα, ήμουν καλά και ήθελα να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Μπορούσα, αλλά δεν βγήκε αυτή η επίδοση. Παρόλα αυτά είμαι ευγνώμων που συμμετείχα στους δεύτερους Ολυμπιακούς της καριέρας μου και κατάφερα να επιστρέψω υγιής. Κρατάω τα θετικά και προχωράω για τις διοργανώσεις του 2020.
Πρέπει να σταθεροποιηθώ στα 62,00 μ.- 63,00 μ. για να μπορώ να διεκδικήσω θέση σε όλους τους τελικούς της καριέρας μου. Είναι θέματα τεχνικής τα οποία πρέπει να διορθώσω για να μπορέσω να πάω μακρύτερα. Είναι στο χέρι μου μπορώ να στέκομαι σε μεγάλες διοργανώσεις. Στο Μισάτο οι εγκαταστάσεις και η φιλοξενία ήταν εξαιρετικές, μόνο με το φαγητό είχα θέμα”, η Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε και στον τελικό του μήκους. “Ο Μίλτος είναι αθληταράς, το κρατούσε για το τέλος. Ήμουν εκεί και το έζησα”. Σε σχέση με ότι συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα στην Αττική είπε: “Για άλλο ένα καλοκαίρι άνθρωποι κινδυνεύουν και χάνουν τις περιουσίες τους. Η σκέψη μας είναι μαζί τους. Ελπίζω να τελειώσουν όλα σύντομα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες”. Την Αναγνωστοπούλου περίμενα μία ακόμη έκπληξη, αφού στο αεροδρόμιο την περίμεναν οι γονείς, τους οποίους μάλιστα είχε να δει από τον περασμένο Αύγουστο, με ένα πανό με αφιέρωση για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

“Η εμπειρία ήταν υπέροχη. Δεν με ενόχλησαν τα πρωτόκολλα. Πήγα να κάνω τη δουλειά μου δεν σκέφτηκα τις συνθήκες. Στο 200άρι πήγα καλά, αφού πλησίασα το ρεκόρ μου, όχι όμως τόσο καλά όσο έδειχναν οι τελευταίες προπονήσεις. Πέρασα όμως στον Ημιτελικό του αγωνίσματος και αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι πραγματικά πολύ υψηλό. Στα 100 μ. δεν έτρεξα όσο καλά ήθελα, καθώς είμαι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, επηρεάστηκα λίγο από το γεγονός ότι στους διαδρόμους διαδρόμους δεν είχα συναγωνισμό, αφού ο ένας ήταν κενός και στον άλλο έτρεχε αθλήτρια με χαμηλό ρεκόρ, με αποτέλεσμα να νιώθω έξω από την κούρσα. Οι συνθήκες στο Μισάτο ήταν εξαιρετικές. Στην αρχή αιφνιδιαστήκαμε λίγο με το ότι έπρεπε να μένουμε στα δωμάτια μας, να παίρνουμε το φαγητό στο καλάθι. Τελικά προσαρμοστήκαμε και όλα πήγαν καλά”. Σε σχέση με τα νέα για τις φωτιές, η Σπανουδάκη δήλωσε: “Στη διάρκεια του ταξιδιού μας μάθαμε τα νέα για τις φωτιές στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό να συμβαίνει όλο αυτό. Η σκέψη μας είναι με όλους αυτούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση”.

Κατεβάστε την εφαρμογή