Ολυμπιακοί Αγώνες: Στεφανίδη και Κυριακοπούλου παρέα στον τελικό του επί κοντώ

Σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση η χώρα μας θα έχει διπλή παρουσία στον τελικό του επί κοντώ των Γυναικών.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την παρουσία τους στη διαδικασία του προκριματικού, παρά το γεγονός ότι το αγώνισμα διακόπηκε για πολύ ώρα, εξαιτίας της δυνατής βροχής που έπεφτε στο Τόκιο.

Αμφότερες ξεπέρασε τα 4,55 μ. με την Κυριακοπούλου να το πετυχαίνει με την πρώτη προσπάθεια και την Στεφανίδη στο β΄ γκρουπ με την δεύτερη. Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,25 μ. με επιτυχημένο άλμα, πέρασε με την πρώτη τα 4,40 μ., ενώ πριν ξεκινήσει η βροχή είχε ολοκληρώσει επιτυχημένα την προσπάθεια της και στα 4,55 μέτρα. Αντίθετα οι προσπάθειες στο β΄ γκρουπ κύλησαν με πιο αργό ρυθμό, με αποτέλεσμα η Στεφανίδη να μην προλάβει να εκτελέσει άλματα στο αρχικό για εκείνη ύψος, που ήταν τα 4,55 μέτρα. Αυτό είχε ως συνέπεια με την επιστροφή της στον αγωνιστικό χώρο να κάνει ένα άκυρο άλμα στην προσπάθεια της να βρει τον ρυθμό της.

Οι κριτές μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών στα 4,55 μ. επέλεξαν να βάλουν τέλος τη διαδικασία του προκριματικού και να στείλουν 15 αθλήτριες στον τελικό. Η διακοπή αποσυντόνισε πολλές συμμετέχουσες, ανάμεσα σε αυτές και την Ελένη Πόλακ, που μετά τα 4,40 μ., ύψος που πέρασε πριν τη διακοπή δεν κατάφερε να βάλει το κοντάρι στη βαλβίδα και να κάνει άλμα. Η νεαρή αθλήτρια θα μπορούσε να είναι κι εκείνη στον τελικό, δεδομένο του ότι τα 4,55 μ. είναι επιδόση των δυνατοτήτων της, ωστόσο φάνηκε να μην μπορεί να βρει το ρυθμό της. Εκτός τελικού έμεινε και η Σάντι Μόρις, που χτύπησε όταν έσπασε το κοντάρι της, στο πρώτο άλμα στα 4,55 μ., το οποίο εκτέλεσε μετά την διακοπή. Εκτός τελικού έμειναν και οι Νιούμαν (Καναδάς) και Μόζερ (Ελβετία), που μπορεί να μην ανέβηκαν πολύ ψηλά φέτος, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό της Πέμπτης θα διεκδικήσει εκ νέου να ανέβει στο βάθρο των νικητριών, όπως έκανε το 2016 όταν αναδείχθηκε “χρυσή” ολυμπιονίκης. Η άλτρια του Μίτσελ Κρίερ έχει κάνει φέτος 4,80 μ. και δήλωσε ήδη πως είναι έτοιμη να ανέβει υψηλότερα. Με υψηλές προσδοκίες θα μπει στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η αθλήτρια του Φώτη Στεφανή θέλει να βελτιώσει το φετινό της 4,70 μ., προκειμένου να κυνηγήσει μια θέση ψηλά στην κατάταξη. 

Αποτελέσματα και άλλες πληροφορίες για τους αγώνες

Οι 15 του τελικού
Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,55 μ.
Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,55 μ.
Ναζότ (ΗΠΑ) 4,55 μ.
Νιούγελ (Καναδάς) 4,55 μ.
Πεινάδο (Βενεζουέλα) 4,55 μ.
Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,55 μ.
Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,55 μ.
Μούρτο (Φινλανδία) 4,55 μ.
Σίλβα (Κούβα) 4,55 μ.
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,55 μ.
Ζουκ (Λευκορωσία) 4,55 μ.
Μπένγκτσον (Σουηδία) 4,55 μ.
Ρομέρο (ΗΠΑ) 4,55 μ.
Σου (Κίνα) 4,55 μ.
Κιλίπκο (Ουκρανία) 4,55 μ.

Κατεβάστε την εφαρμογή