Ολυμπιακoί Αγώνες: “Ήμουν τυχερός σήμερα και άτυχος ταυτόχρονα”, δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου

φωτογραφίες: eurokinissi

Τα λόγια του είναι σιγουρά. Δεν θα πει ποτέ κάτι που απέχει από την πραγματικότητα και δεν θα μπορεί να στηρίξει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μίλτος Τεντόλου μετά τον προκριματικό του μήκους δήλωσε πως θέλει – και το σημαντικότερο-, πως μπορεί να κατακτήσει μετάλλιο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συνέπεια του λόγου του επιβεβαιώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με εμφατικό τρόπο. Ο νεαρός αθλητής, ο άλτης του μέλλοντος, ο Έλληνας που μπορεί να γράψει ιστορία στο αγώνισμα κατάφερε να πετύχει ότι δεν είχαν καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια πολλοί σπουδαίοι άλτες του μήκους, όπως ο Λούης Τσάτουμας ή ο Κώστας Κουκοδήμος. Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά, όπως και μετά τον προκριματικό έτσι και μετά τον τελικό ήταν ευθύς στο λόγο του.

“Δεν περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι. Ήμουν τυχερός σήμερα και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες πέντε προσπάθειες, οι οποίες ήταν πραγματικά χάλια. Δεν μου έβγαινε, σαν να είχα αγχωθεί, ωστόσο στο τέλος έκανα την ίδια επίδοση με τον Κουβανό, ο οποίος ήταν σε καλύτερη κατάσταση από εμένα στον σημερινό αγώνα. Νιώθω λίγο κάπως, νίκησα, αλλά νιώθω και λίγο τυχερός”, είπε ο Τεντόγλου με το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε:

“Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό άλμα στο τέλος, γιατί τελικά στα προηγούμενα άλματα μάλλον προσπαθούσα πάρα πολύ, σκεφτόμουν περίεργα και δεν μπορούσα να το βρω. Στο τελευταίο άλμα έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα άλμα από αυτά που έχω συνηθίσει να κάνω και ήταν 8,41 μ. Στο τελευταίο άλμα τα έδωσα όλα γιατί ήθελα να μπω στα μετάλλια και τελικά βρέθηκα σε επίδοση χρυσού μεταλλίου. Δεν περίμενα πως θα έρθει το χρυσό, γιατί ξέρω τον Ετσεβαρία, ξέρω τι επίπεδο αθλητή είναι και περίμενα πως θα είναι ο νικητής”. Ο Τεντόγλου αναφέρθηκε και στον Ράδερφορντ, τον ολυμπιονίκη του Λονδίνου, ο οποίος έσπευσε να τον συγχαρεί με το τέλος του αγώνα. “Μου έδωσε πολλά μπράβο και μου είπε ότι ήταν καταπληκτικό το τελευταίο. Μάλιστα είδε τον αγώνα και χειροκροτούσε για εμένα”. Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Έλληνα αθλητή θα γίνει στη 13.07 ώρα Ελλάδος, “Ακόμη δεν νιώθω κάτι. Είμαι ήρεμος. Ευχαριστώ τους Έλληνες που έμειναν ξυπνητοί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μου”, είπε ο Τεντόγλου αναφορικά με τα συναισθήματα που του προκάλεσε η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Από την πλευρά του ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος μέχρι σήμερα στην καριέρα του είχε κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά όχι στους Ολυμπιακούς, δήλωσε: “Βγήκα από το όνειρο και είμαι στην πραγματικότητα. Το περίμενα πολλά χρόνια αυτό το όνειρο. Πίστευα σε ένα μετάλλιο. Όμως η πρώτη θέση πάει στα χέρια του παιδιού, που είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αγωνίζεται. Μετά από τόσα χρόνια από την εποχή του Τσάτουμα, ήρθε αυτό το μετάλλιο, που τόσο ήθελα. Δούλεψα με τον Μίλτο όλα αυτά τα χρόνια και βάλαμε τις βάσεις για να φέρουμε αυτές τις επιτυχίες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον πρώτο του προπονητή, Βαγγέλη Παπανίκο, να του πω μπράβο για όσα πέτυχε εκείνος και πως συνεχίζουμε για νέες διακρίσεις.

Κατεβάστε την εφαρμογή