Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Λούης Τσάτουμας βλέπει τον Μίλτο Τεντόγλου στο βάθρο των νικητών

 

Η χώρα μας έχει καταφέρει να πετύχει σπουδαίες διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις από αθλητές του μήκους, στις τελευταίες δύο δεκαετίας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε τη σκυτάλη, από τον Λούη Τσάτουμα, τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα με άλμα στα 8,66 μέτρα. Ο Τσάτουμας λίγο πριν τον τελικό του μήκους, μιλάει για τον 23χρονο άλτη, αλλά και για τους αντιπάλους του στον αυριανό τελικό.

“Ο Μίλτος είναι αγωνιστής, δε θα μασήσει στον αγώνα. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να βρεθεί στο βάθρο μιας διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι αποφασιστικός και ξέρει τι πρέπει να κάνει”, είπε αρχικά ο Τσάτουμας και συμπλήρωσε: “Σε έναν τέτοιο αγώνα πρέπει να είσαι σταθερός και ψύχραιμος, αυτός που θα κάνει πρώτος τη μεγάλη επίδοση θα έχει ένα προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Παρόλα αυτά πιστεύω πως ο Μίλτος έχει την ικανότητα να αντιδράσει μέσα στον αγώνα του σε όλες τις προσπάθειες. Ακόμη κι αν εκκινήσει με ένα συντηρητικό άλμα στα 8,20 μ. με 8,30 μ. θα έχει μπροστά του το χρόνο να κυνηγήσει το άλμα που θα του δώσει την κορυφή. Ο Ετσεβαρία έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και θεωρώ πως και στον τελικό θα πετύχει μεγάλα άλματα. Από εκεί και πέρα έχει μεγάλη σημασία να δούμε σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο Γκέιλ ο οποίος τραυματίστηκε στον προκριματικό. Αν είναι καλά θεωρώ πως μπορεί να πάει κι αυτός μακριά. Στο παιχνίδι των μεταλλίων θεωρητικά είναι και ο Αμερικανός Χάρισον, που ωστόσο δεν είναι τόσο σταθερός, ενώ θα έχει αγωνιστεί και στον τελικό του ύψους”.

Για τον Τσάτουμα η διοργάνωση του Τόκιο, είναι η αρχή της κυριαρχίας του Μίλτου Τεντόγλου. “Είναι ο καλύτερος και πιστεύω πως ανεξάρτητα με το τι θα κάνει σε αυτόν τον τελικό είμαι σίγουρος πως θα μπορεί να είναι στην κορυφή για πολλά ακόμη χρόνια. Κάποια στιγμή συζητάγαμε και με ρώταγε για τους αγώνες, του είπα πως αυτό που χρειάζεται είναι να έχει την υγεία του, στα υπόλοιπα ξέρει τι να κάνει”.

Κατεβάστε την εφαρμογή