Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Βούλα Παπαχρήστου δεν βρήκε το άλμα που ήθελε

Η Βούλα Παπαχρήστου δεν κατάφερε να πετύχει τον βασικό της στόχο στη διοργάνωση, που ήταν η πρόκριση στον τελικό του τριπλούν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η πρωταθλήτρια του αγωνίσματος δεν κατάφερε να πετύχει το άλμα που θα ήθελε, αφού είχε δύο άκυρα άλματα, ενώ η δεύτερη προσπάθεια της μετρήθηκε στα 12,23 μ. (-0,1), ωστόσο δεν ήταν ολοκληρωμένη. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε τη δυνατότητα να βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος, δεδομένο του ότι η πρόκριση έκλεισε στα 14,21 μέτρα. Η Παπαχρήστου λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε αγωνιστεί στο Diamond League του Μονακό και είχε πετύχει 14,25 μ., επίδοση που ήταν ρεκόρ της στη θερινή σεζόν. Η Γιουμίλα Ρόχας έδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι σε εκπληκτική κατάσταση, αφού στην πρώτη της προσπάθεια έκανε ένα χαλαρό άλμα πατώντας αρκετά πίσω από τη βαλβίδα, το οποίο μετρήθηκε στα 14,77 μέτρα. Στον τελικό προκρίθηκαν μεταξύ άλλων και οι Πελετέιρο (14,62 μ.) Λάφοντ (14,60 μ.) και Μαμόνα (14,54 μ.), Πόβεα (14,50μ.) και Ρίκετς (14,43 μ.). Στον τελικό προκρίθηκε με την τελευταία της προσπάθεια η ολυμπιονίκης του Ρίο Κατρίν Ιμπαργκουέν με 14,37 μέτρα. Συνολικά έξι αθλήτριες πέτυχαν το όριο των 14,40 μέτρα. Η Παπαχρήστου αγωνίστηκε σήμερα για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πέντε χρόνια από την όγδοη θέση στη διοργάνωση του Ρίο. Η αθλήτρια μας έχει μπροστά της το χρόνο να ξεκουραστεί κι έπειτα να προετοιμαστεί για τις διοργανώσεις του 2022.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των αγώνων στίβου ξεκίνησε με βροχή τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να ανέβουν αρκετά και τα επίπεδα της υγρασίας.

“Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, έβαλα όλες μου τις δυνάμεις. Προσπάθησα να εκτελέσω τα άλματά μου σωστά, όμως, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Ξέρω ότι όλο το διάστημα της προετοιμασίας έκανα ότι είναι δυνατό από την πλευρά μου για να μπορέσω να φέρω το αποτέλεσμα που επιθυμώ εγώ, για τον εαυτό μου πρώτα απ΄όλα, όμως, αυτό δεν ήρθε. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως κατατάσσω τον εαυτό μου πιο χαμηλά. Δυστυχώς δεν έφερα αυτό που ήθελα για μένα, να το ευχαριστηθώ εγώ, η Ελλάδα και οι δικοί μου άνθρωποι”, είπε αρχικά η Βούλα Παπαχρήστου, με την ολοκλήρωση των προσπαθειών της και συμπλήρωσε: 
“Είμαι έμπειρη έχω αγωνιστεί και πάλι σε Ολυμπιακούς δεν έχει να κάνει με απειρία η σημερινή εμφάνιση. Στο πρώτο άλμα κάτι δεν μου πήγε καλά, προσπάθησα να το διορθώσω, ωστόσο δεν μου βγήκε”.

Δείτε το πρόγραμμα, αποτελέσματα κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τους αγώνες και την ελληνική Ομάδα

Στην Αιθιοπία το πρώτο χρυσό

Στην Αιθιοπία και τον Σέλεμον Μπαρέγκα πήγε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ο αθλητής με τη σημερινή του εμφάνιση επανάφερε τη χώρα του στην κορυφή του αγωνίσματος, για πρώτη φορά από τη διοργάνωση του 2008. Ο Μπαρέγκα τερμάτισε πρώτος σε 27.43.22 σε ένα εντυπωσιακό φίνις με τους Τζόσουα Τσεπτεγκέι (Ουγκάντα) και Τζέικομπ Κιπλίμο (Ουγκάντα) να ακολουθούν οριακά πίσω του σε 27.43.63 και 27.43.88, αντίστοιχα.

Κατεβάστε την εφαρμογή