Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σπανουδάκη πέτυχε 11.45 στον προκριματικό των 100 μ.

Στο εντυπωσιακό, αλλά άδειο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο ξεκίνησαν σήμερα τα αγωνίσματα του στίβου στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ντεμπούτο για την ελληνική ομαδα έκανε η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία συμμετείχε στην πέμπτη προκριματική σειρά των 100 μετρων. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη τερμάτισε την απόσταση σε 11.45 και κατέλαβε την πέμπτη θέση στον αγώνισμα κι έτσι ολοκλήρωσε την παρουσία της στην απόσταση. Η αθλήτρια κατέλαβε την 35η θέση στο σύνολο και πλέον στρέφει την προσοχή της στα 200 μ., αγώνισμα στο οποίο έχει επικεντρώσει φέτος την προσοχή της. Νικήτρια στη σειρά της Ελληνίδας ήταν η Σέλι – Αν Φρέιζερ – Πράις με 10.84, ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα.

“Στις προπονήσεις που έκανα στην Ιαπωνία ήμουν καλά, παρόλα αυτά στην τελευταία προπόνηση με τράβηξε ο δικέφαλος και έκανα θεραπείας. Δεν μπορούσα να βάλω κάτι παταπάνω από αυτό που έκανα. Εχω και το 200άρι μπορστά και ελπίζω εκεί να είμαι σε καλύτερη κατάσταση. Είμαι πολυ χαρούμενη, με τη συμμετοχή μου στη μεγάλη γιορτή”, είπε η Σπανουδάκη με το τέλος του αγώνα της.

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις στον προκριματικό των 100 μ. με την Μαρί- Τζοσέ Ταλού να σημειώνει 10.78 και να ισοφαρίζει το ρεκόρ Αφρικής. Η αθλήτρια επίδοση χρυσού μεταλλίου και έδειξε τις διαθέσεις της ενόψει των επόμενων γύρων. Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξαν πολλές συμμετέχουσες, ανάμεσα σε αυτές η νικήτρια του 2016 Ελάιν Τόμσον (10.82), αλλά και η Σέλι- Αν Φρέισερ (10.84). Συνολικά έξι αθλήτριες έτρεξαν την απόσταση κάτω από τα 11.00.

Η αθλήτρια θα μπει και πάλι στη μάχη της συμμετοχής τη Δευτέρα (2/8) στον προκριματικό των 200 μέτρων.

Δείτε το πρόγραμμα, αποτελέσματα κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τους αγώνες και την ελληνική Ομάδα

Η ημέρα στο Τόκιο ξεκίνησε με έντονη καταιγίδα, που παρόλα αυτά δεν δημιούργησε προβλήματα στη ροή των αγώνων. Το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλάμβανε προκριματικούς. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο προκριματικός των 400 μ. εμπ., εκεί όπου ο Κάρστεν Βάρχολμ, δίχως να πιεστεί τερμάτισε την απόσταση σε 48.65. Γρηγορότερος όλων ήταν ο Αμπεραχά Σάμπα με 48.38.

Κατεβάστε την εφαρμογή