Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: “Ασημένιος” Καραλής με άλμα στα 5,65 μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε σήμερα στο βάθρο των νικητών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, δύο χρόνια από τη διοργάνωση του Γκέβλε.

Ο έμπειρος αθλητής όπως και στον αγώνα της Πολωνίας έτσι και στο Ταλίν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 5,65 μέτρα. Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη ξεκίνησε τον αγώνα του με επιτυχημένο άλμα στα 5,30 μ., άφησε στη συνέχεια τα 5,40 μ. και πέρασε με την πρώτη τα 5,50 μέτρα. Το επόμενο ύψος που δοκίμασε ο αθλητής ήταν τα 5,65 μ., όπου χρειάστηκε δύο προσπάθειες. Σε εκείνο το σημείο ο αθλητής επέλεξε να αφήσει τα 5,70 μ. και να δοκιμάσει μία φορά στα 5,75 μ. και δύο στα 5,80 μ., προκειμένου να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο και να ισοφάρισε και το ατομικό του ρεκόρ, δίχως, όμως, επιτυχία. Ο Εθάν Κομόντ (Γαλλία) αναδείχθηκε νικητής με άλμα στα 5,80 μ., όσο και το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Γάλλος κατάφερε να υπερβεί το καθοριστικό ύψος και να πάρει τη νίκη στον αγώνα. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε σε δύο αθλητές, στον Νορβηγό Γκούτορμσεν και στον Τούρκο Ερσού Σασμά με 5,60 μέτρα. Ο Καραλής με το σημερινό του μετάλλιο κατάφερε να συνεχίσει το σερί που έχει στα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών. Ο 22χρονος έχει μπροστά του τη διοργάνωση του Τόκιο, στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκεί όπου θα κυνηγήσει μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Παράλληλα, ο Καραλής έγινε ο τρίτος Έλληνας μετά την Παπαχρήστου και τον Ιακωβάκη που κατακτά δύο μετάλλια στη διοργάνωση από διαφορετικές χρονιές. 

Στον τελικό του επί κοντώ αγωνίστηκε και ο Γιάννης Ρίζος, ο οποίος κατέλαβε την 10η θέση με άλμα στα 5,20 μέτρα. Ο 21χρονος πέρασε με την τρίτη τα 5,05 μ. κι έπειτα με την πρώτη τα 5,20 μέτρα. Στη συνέχεια ο πήχης πήγε στα 5,30 μ., ύψος που ο αθλητής δεν μπόρεσε να ξεπεράσει στον σημερινό αγώνα.

“Ήταν ένας αγώνας τακτικής, που λειτούργησε απόλυτα αποτελεσματικά. Ο προπονητής μου (Παναγιώτης Συμεωνίδης) παίρνει τα εύσημα για την τακτική και ευτυχώς παίρνει  και μετάλλιο. Είμαι για μία ακόμη φορά στο βάθρο των νικητών και αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμένα. Παράλληλα αποτελεί μια δικαίωση, γιατί προέρχομαι από μια πραγματικά δύσκολη χρονιά, λόγω του τραυματισμού τον χειμώνα στον αστράγαλο”, είπε ο Καραλής και συμπλήρωσε: “Τελειώνω την κατηγορία Κ23 έχοντας δύο μετάλλια στην κατοχή του και συνεχίζω με την ίδια και μεγαλύτερη όρεξη για αυτά που θα έρθουν στο μέλλον. Έχω μπροστά μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα επιδιώξω το καλύτερο δυνατό. Τα σημερινά μου άλματα στα 5,80 μ. δεν ήταν όσο καλά θα ήθελα, ωστόσο είναι σημαντικό που είδα τον πήχη σε αυτό το ύψος”. Να τονιστεί ότι στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οι διοργανωτές δίνουν μετάλλια και στους προπονητές και την απονομή κάνουν οι αθλητές τους!

Η χώρας μας πλέον έχει τέσσερα μετάλλια στη διοργάνωση, αφού έχει ήδη πανηγυρίσει το χάλκινο με τον Μουζενίδη στη σφαιροβολία και τα ασημένια με την Καρύδη στο τριπλούν και τον Φραντζεσκάκη στη σφυροβολία και βρίσκεται στην 16η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Μάριος Αναγνώστου, που τερμάτισε στην τρίτη θέση τους δεύτερης σειράς των 5.000 μ. και στην 12η στο σύνολο με 14.06.94. Ο αθλητής μας, δύο 24ωρα από τον αγώνα των 10.000 μ., κατάφερε να βελτιώσει το 14.07.40, που πέτυχε φέτος στην Πάτρα. Ο Αναγνώστου για μια ακόμη φορά έδειξε πως είναι ένας αθλητής με συνέπεια και συνέχεια και με προοπτική να κυνηγήσει στο μέλλον, ακόμη καλύτερους χρόνους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα των αγώνων

Τα βιογραφικά των αθλητών και αθλητριών μας

Κατεβάστε την εφαρμογή