Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Ο Πανταζής προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν

Το πρώτο μέρος της δουλειάς του πραγματοποίησε σήμερα ο Ανδρέας Πανταζής, στη διάρκεια της τρίτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Ταλίν.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού πέτυχε 16,20 μ. στο δεύτερο άλμα στον προκριματικό του τριπλούν και κατάφερε να κλείσει μια θέση ανάμεσα στους 12 κορυφαίους του αγωνίσματος. O 21χρονος είχε μόνο μία έγκυρη προσπάθεια, τη δεύτερη, ενώ προκρίθηκε στον τελικό με την έκτη επίδοση. Ο Πανταζής έχει ατομικό ρεκόρ από φέτος 16,86 μ. επίδοση που θα κυνηγήσει στον αυριανό τελικό, προκειμένου να βρεθεί ψηλά στην τελική κατάταξη. Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Ιταλός Andrea Dallavalle με 16,47 μ., ο αθλητής με 17,35 μ. ατομικό ρεκόρ από φέτος. Την ίδια επίδοση στο α’ προκριματικό γκρουπ σημείωσε ο Γάλλος Anael-Thomas Gogois.

Η χώρα μας έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα δύο μετάλλια, ενώ με τον Πανταζή έφτασε στις 12 προκρίσεις σε τελικούς αγωνισμάτων.

Στον προκριματικό της σφαιροβολίας αγωνίστηκε η Μαρία Μαγκούλια, που έστειλε στα 14,52 μ. και κατέλαβε την 17η θέση στο σύνολο. Η αθλήτρια του Γιάννη Μπαρλή είχε ακόμη μία έγκυρη προσπάθεια στα 13,66 μέτρα.

Η Άρτεμις Αναστασίου τερμάτισε στην όγδοη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς των 200 μ. με 24.21 (-1,2). Η αθλήτρια ολοκλήρωσε έτσι την παρουσία της στη διοργάνωση στην 22η θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα των αγώνων

Τα βιογραφικά των αθλητών και αθλητριών μας

Η παρουσία της χώρας μας στην ιστορία του θεσμού

Κατεβάστε την εφαρμογή