Νίκη Τεντόγλου, “πτήση” Στεφανίδη με 4,80 μ., καλή παρουσία από Παπαχρήστου

Η Κατερίνα Στεφανίδη επέστρεψε σήμερα σε άλματα πάνω από τα 4,80 μ., λίγες μόλις εβδομάδες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο κατέλαβε την τρίτη θέση στο επί κοντω στο Diamond League του Μονακό με 4,80 μ., ύψος που ξεπέρασε μάλιστα με την πρώτη προσπάθεια, για να ισοφαρίσει το φετινό της ρεκόρ. Η Στεφανίδη ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,50 μ. και με την δεύτερη τα 4,70 μ., ενώ μετά τα 4,80 μ., δοκίμασε στα 4,90 μ., για πρώτη φορά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στην Ντόχα. Νικήτρια στον σημερινό αγώνα ήταν η Κέιτ Ναζότ με 4,90 μ. και χαμένες προσπάθειες στη συνέχεια στα 4,96 μ., ενώ δεύτερη ήταν η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,80 μέτρα.

Την πρώτη θέση στο μήκος στο Diamond League του Μονακό κατέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,24 μέτρα. Ο κορυφαίος άλτης του μήκους για μία ακόμη φορά έδειξε την φοβερή του ικανότητα να αντιδρά στα τελευταία του άλματα, αφού πέτυχε την καλύτερη επίδοση του στην έκτη προσπάθεια. Ο αθλητής νωρίτερα πέτυχε άλματα στα 8,06 μ., 8,21μ., άκυρο, 8,15 μ. και 7,18 μ. σε μία μη ολοκληρωμένη προσπάθεια. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου έδειξε τις διαθέσεις του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή παρουσία. Ο Γκέιλ (Τζαμάικα) ήταν δεύτερος με 8,29 μ., αλλά άκυρο στο τελευταίο άλμα, από όπου βγαίνει η κατάταξη και ο Μόντλερ τρίτος με 8,27 μ., επίσης με άκυρη στην έκτη και καθοριστική προσπάθεια.

Η Βούλα Παπαχρήστου έδειξε να βρίσκει τον ρυθμό της, αφού “προσγειώθηκε” στα 14,25 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ στη θερινή σεζόν. Η έμπειρη αθλήτρια είχε δύο ακόμη άκυρα άλμα και μια προσπάθεια στα 13,79 μέτρα. Νικήτρια του αγώνα με 14,75 μ. ήταν η Ρίκετς (Τζαμάικα), παρότι την καλύτερη επίδοση του αγώνα με 15,12μ. πέτυχε η Ρόχας. Σύμφωνα με τις αλλαγές στη σειρά αγώνων, η κατάταξη βγαίνει από την τελευταία προσπάθεια και όχι από την καλύτερη επίδοση στο σύνολο των προσπαθειών.

Κατεβάστε την εφαρμογή