Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Στην έβδομη θέση η Φιάσκα, δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Φιλτισάκου


Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Όλγα Φιάσκα στα 20χλμ. βάδην, αφού κατέλαβε την έβδομη θέση με 1.39.41.

Η αθλήτρια του Γρηγόρη Κοντού ανήκει για πρώτη χρονιά στην κατηγορία κι έτσι θα έχει την ευκαιρία σε δυο χρόνια να επιστρέψει με προσδοκίες να διεκδικήσει μια θέση ακόμη υψηλότερα στην κατάταξη. Η Φιάσκα έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 1.36.51 από την φετινή χρονιά.

Η Κυριακή Φιλτισάκου μετείχε στα 20χλμ. βάδην με προσδοκίες για ένα καλό πλασάρισμα κάτι που επιβεβαίωσε για περισσότερα από 18 χιλιόμετρα. Η 22χρονη, πέρασε το 18ο χιλιόμετρο στην τρίτη θέση,  όμως, λίγο πριν περάσει το 19ο χιλιόμετρο εγκατέλειψε την προσπάθεια της. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου σε εκείνο το σημείο δέχθηκε αντεπίθεση από τις αθλήτριες που ακολουθούσαν και δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αντίθετα ένιωσε να μένει από δυνάμεις και επέλεξε να μην ολοκληρώσει την προσπάθεια της. Μάλιστα η αθλήτρια δέχθηκε τη φροντίδα τόσο του φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Γιάννη Κουτρούλη, όσο και των γιατρών της διοργάνωσης, αφού διαπιστώθηκε πως έχει πάθει αφυδάτωση. Η αθλήτρια μεταφέρθηκε  και στο νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη φροντίδα και να ανακτήσει τις δυνάμεις της.  Η Φιλτισακου στη διάρκεια της σεζόν έκανε καλές εμφανίσεις, ενώ έχει μπροστά της την πρόκληση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στην 18η του αγωνίσματος τερμάτισε η Μαρία Σεφεριάδη με 1.49.41. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μεργιέμ Μπεκμέζ (Τουρκία) με 1.33.08, ακολούθησε η Στέι (Γαλλία) με 1.34.47 και η Τσαμόσα (Ισπανία) με 1.35.04.

Η Καλλιόπη Σκαρπέτη εκπροσώπησε τη χώρα μας στα 10.000 μ. όπου τερμάτισε σε 37.09.87 και κατέλαβε την 25η θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα των αγώνων

Τα βιογραφικά των αθλητών και αθλητριών μας

Η παρουσία της χώρας μας στην ιστορία του θεσμού

Κατεβάστε την εφαρμογή