Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Οι δηλώσεις Φραντζεσκάκη και Καρύδη για τις εμφανίσεις στο Ταλίν

Τόσο η Σπυριδούλα Καρύδη όσο και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είναι δύο αθλητές, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν επίγνωση της αγωνιστικής τους κατάστασης και αντιλαμβάνονται τις δυνατότητές τους.

Οι δύο αθλητές κατέκτησαν σήμερα το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του Ταλίν κι έδειξαν για μια κόμη φορά πως έχουν μπροστά τους λαμπρό μέλλον. Παρόλα αυτά αμφότεροι δεν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τον εαυτό τους.

“Δεν μπόρεσα να διαχειριστώ τον αέρα που επικρατούσε στη διάρκεια του αγώνα. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην κάνω τα άλματα που θα ήθελα”, είπε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι και συμπλήρωσε: “Θα μπορούσα να είχα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, καθώς είμαι σε κατάσταση να κάνω επιδόσεις καλύτερες από αυτές που βγήκαν σήμερα. Έχω μπροστά μου τη συμμετοχή στο μήκος, όπου δίχως άγχος θα κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση. Θεωρώ πως είναι εφικτό να έρθει ένα μετάλλιο και στο μήκος, ωστόσο θα αυτό δεν είναι κάτι που αγχώνει, δεδομένο του ότι δεν πρόκειται για το βασικό μου αγώνισμα”.

 Από την πλευρά του, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης σχολίασε: “Πήρα το μετάλλιο και αυτό είναι κάτι που μετράει. Δεν είμαι, όμως, ευχαριστημένος από την επίδοση που έκανε σήμερα. Στους τελευταίους αγώνες έχω κολλήσει σε αυτές τις επιδόσεις, αφού δεν καταφέρνω να βγάλω το κάτι παραπάνω, που είμαι σε θέση να πετύχω. Η σεζόν είχε γενικά αρκετές δυσκολίες, κυρίως λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο μου, το οποίο με πόναγε με αποτέλεσμα να χαλάω την τεχνική μου. Ευτυχώς η κατάσταση έχει βελτιωθεί τον τελευταίο καιρό και σήμερα ήταν μία από τις ημέρες, που αγωνίστηκα χωρίς πόνο. Έχω μπροστά μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου πιστεύω πως θα καταφέρω να πραγματοποιήσω μια καλή παρουσία, καθώς θα συμμετάσχω χωρίς πίεση. Το τελευταίο διάστημα, στην προσπάθεια να βρεθώ εντός πρόκρισης στο ολυμπιακό ράνκινγκ έκανα αρκετούς αγώνες και αυτό με κούρασε”.

Κατεβάστε την εφαρμογή