Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Ο Τσίτσος στον τελικό του ακοντισμού

Ο Δημήτρης Τσίτσος ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο σκέλος της δουλειάς του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν, αφού προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού.

Ο αθλητής χρειάστηκε μία βολή στα 74,02 μ. για να του κερδίσει μια θέση στον τελικό της Κυριακής. Ο χάλκινος πριν δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση κι έτοιμος να κυνηγήσει βολές πάνω από το φετινό του 76,16 μ. και γιατί όχι το ατομικό του 77,79 μ., προκειμένου να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη, στον αγώνα της Κυριακής. Ο Τσίτσος παρότι δεν πέτυχε το όριο των 77,00 μ. επέλεξε να κρατήσει δυνάμεις και να μην εκτελέσει τις δύο άλλες βολές του προκριματικού, αφού με το 74,02 μ. ήταν εντός πρόκρισης. Ο 21χρονος προκρίθηκε με την όγδοη επίδοση, ωστόσο στον τελικό είναι σε θέση να κινηθεί υψηλότερα. Την κορυφαία επίδοση πέτυχε ο Τοπίας Λαϊνέ (Φινλανδία) με 80,67 ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού έχει ξεπεράσει φέτος τα 81,00 μέτρα. Συνολικά τρεις από τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση έχουν ξεπεράσει φέτος τα 80,00 μ., δείγμα του υψηλού επιπέδου που είναι το αγώνισμα.

Στον προκριματικό των 110 μ. εμπ. συμμετείχαν οι Παύλος Μποΐτσιος και Ηλίας Τοτολίδης. Ο Μποΐτσιος τερμάτισε στην έκτη θέση της δεύτερης σειράς με 14.66 (-1,0) και κατέλαβε την 31η θέση στο σύνολο, Στην έκτη θέση της τρίτης σειράς των ψηλών εμποδίων τερμάτισε ο Ηλίας Τοτολίδης με 14.73 (-0,4), επίδοση που του έδωσε την 32η στο σύνολο.

Ο Τσίτσος είναι ο ένατος – μέχρι τώρα – Έλληνας αθλητής που πήρε την πρόκριση σε τελικό του αγωνίσματος του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα των αγώνων

Τα βιογραφικά των αθλητών και αθλητριών μας

Η παρουσία της χώρας μας στην ιστορία του θεσμού

Κατεβάστε την εφαρμογή