Οδυσσέας Μουζενίδης: “Μπήκα στην τελευταία βολή και είπα πως τώρα πρέπει να το κάνω”

Εκδηλωτικός και ενθουσιώδης δεν θα μπορούσε να μην πανηγυρίσει την έκτη του βολή στον τελικό της σφαιροβολίας, αφού ήταν εκείνη που του έδωσε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο έβδομος πριν από δύο χρόνια στον αντίστοιχο αγώνα στο Γκέβλε, πίστεψε στις δυνατότητες του και με 19,41 μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία.

“Μπήκα στην τελευταία βολή και είπα πως τώρα πρέπει να το κάνω, ήξερα πως είναι στις δυνατότητες μου μια επίδοση που θα μου έδινε το μετάλλιο. Κοίταξα τον προπονητή μου κι έριξα. Με το που έφυγε η σφαίρα κατάλαβα πως ήταν μια καλή βολή κι έτσι προσπάθησα να κρατηθώ στη βαλβίδα για να μη βγω άκυρος. Για εμένα αυτός ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου, γιατί κατάφερα να αντιδράσω και να πετύχω το στόχο μου”, είπε αρχικά ο Μουζενίδης και συμπλήρωσε: “Στα δοκιμαστικά ήμουν σε καλύτερη κατάσταση, στις πρώτες βολές σφίχτηκα, μετά την τέταρτη βολή κατάφερα να βρω τον εαυτό μου. Αυτό που ήθελα ήταν ένα μετάλλιο. Αυτός ήταν ο στόχος και τον πέτυχα. Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη με κάποιους τραυματισμούς και παράλληλα την πανδημία να δημιουργεί προβλήματα”. Ο Μουζενίδης το 2018 χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο προκειμένου να ξεπεράσει έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο. “Ότι κατάφερα να επανέλθω σε υψηλό επίπεδο μετά το χειρουργείο αποτελεί από μόνο του κάτι σημαντικό για εμένα. Χρειάστηκε να δουλέψω σκληρά και να κάνω υπομονή. Οι δύο χρονιές που ακολούθησαν δεν πήγαν όπως θα ήθελα. Πλέον είμαι καλά και προχωράω θέτοντας ακόμη υψηλότερους στόχους. Βασικότερους όλων να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις στα 20,00 μ. για να μπορώ να διεκδικώ συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και να έχω την προοπτική να πάω ακόμη μακρύτερα”, κατέληξε ο 22χρονος αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ.

Κατεβάστε την εφαρμογή