Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Φοβερός Μουζενίδης και χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης στην αρχή της θερινής περιόδου δήλωσε πως στόχος του είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Λίγους μήνες από εκείνη την δήλωση έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος από την πορεία του στη σεζόν και τη συνέπεια του σε σχέση με εκείνη την τοποθέτηση. Ο αθλητής αγωνίστηκε σήμερα στον τελικό της σφαιροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με στα 19,41 μέτρα. Μάλιστα ο ρίπτης του Γιώργου Μποτσκαριώβ κατάφερε να δείξει αντανακλαστικά και να αντιδράσει, όταν μια βολή πριν το φινάλε έπεσε από την τρίτη στην τέταρτη θέση. Ο Μουζενίδης ξεκίνησε τον αγώνα του με 17,63 μ., συνέχισε με 1872 μ., ήταν άκυρος στην τρίτη προσπάθεια, ενώ πέτυχε 19,19 μ. στην τέταρτη βολή και ανέβηκε στην τρίτη. Στην πέμπτη προσπάθεια ο Λευκορώσος Αλεχ Ταμέσεβιτς έριξε τη σφαίρα στα 19,29 μ. και πέρασε τρίτος, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τον Μουζενίδη που στην τελευταία προσπάθεια σημείωσε το 19,41 μέτρα. Το σημερινό είναι πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στη φετινή διοργάνωση και το πρώτο που κατακτά άνδρας ή γυναίκα στη σφαιροβολίας. Πλέον η χώρα μας έφτασε στα 25 μετάλλια από το 1997 μέχρι σήμερα. Να τονιστεί πως η χώρα μας έχει κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις διοργάνωσης εκτός από αυτή του 2015, που επίσης είχε γίνει στο Ταλίν.
Νικητής στη σφαιροβολία ήταν ο Ντμίτρι Κάρπουκ (Λευκορωσία) με 20,33 μ. και δεύτερος ο Τούρκος Αλπέρεν Καραχάν με 19,75 μ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα των αγώνων

Τα βιογραφικά των αθλητών και αθλητριών μας

Η παρουσία της χώρας μας στην ιστορία του θεσμού

Κατεβάστε την εφαρμογή