Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Φραντζεσκάκης και Μεμά στον τελικό της σφυροβολίας


Ο καιρός δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ταλίν, αφού οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να διακόψουν την ροή του προγράμματος για περίπου μιάμιση ώρα, λόγω της δυνατής βροχής που επικρατούσε στην πόλη.

Οι αγώνες συνεχίστηκαν περίπου στις 13.30 και αφού νωρίτερα είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να καθαριστεί από τον μεγάλο όγκο νερού, ο αγωνιστικός χώρος.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης εκτέλεσε τρεις βολές στον προκριματικό της σφυροβολίας, αφού στην πρώτη του προσπάθεια πέτυχε 69,99 μ., επίδοση κάτω από το όριο των 71,00 μέτρων. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη επηρεασμένος και από βρεγμένη βαλβίδα συνέχισε με δύο άκυρες βολές, παρόλα αυτά κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και την έκτη στο σύνολο και θα δώσει το παρών στον τελικό που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής. Εκεί ο Φραντζεσκάκης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη και μια θέση στο βάθρο των νικητών, δεδομένο του ότι είναι ένας από τους κορυφαίους της ηλικίας του στην Ευρώπη.

Στον αυριανό τελικό προκρίθηκε και ο Μαρκέλο Μεμά, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου πέτυχε 66,41 μ. στην τρίτη του προσπάθεια και πέρασε ως πέμπτος στο γκρουπ του και ως 10ος στο σύνολο. Ο Μεμά είχε ακόμη βολές στα 61,44 μ. και 64,81 μέτρα. Την κορυφαία επίδοση στο πρώτο γκρουπ πέτυχε ο Μιχάιλο Κόχαν με 74,09 μ., ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ20, του 2019, ενώ πάνω από το όριο έριξε και ο Ιταλός Γκιόργκιο Ολιβιέρι με 71,16 μέτρα.

Η Στέλλα Μιχαηλίδου έτρεξε στην δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μ., όπου τερμάτισε στην έβδομη θέση με 11.97 και κατέλαβε την 31η θέση στο σύνολο.  Τα 100 μ. ήταν τα αγωνίσματα που επηρεάστηκαν από την δυνατή βροχή, η οποία ξέσπασε λίγο πριν την διεξαγωγή τους. Η Μιχαηλίδου είχε μπροστά της την πρόκληση της συμμετοχής στη σκυτάλη 4Χ100 μ. των γυναικών.

Στα 400 μ. εμπ. των Ανδρών αγωνίστηκε ο Άρης Δρίτσας, ο οποίος πέτυχε 52.85 και βρέθηκε στην 28η θέση της τελικής κατάταξης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα των αγώνων

Τα βιογραφικά των αθλητών και αθλητριών μας

Η παρουσία της χώρας μας στην ιστορία του θεσμού

Κατεβάστε την εφαρμογή