Ευρωπαϊκό Κ23: Δόση και Μαλταμπέ στον τελικό του ύψος, στα ημιτελικά των 400 μ. ο Ντέτσικας

Η Παναγιώτα Δόση και η Δέσποινα Μαλταμπέ πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο και προκρίθηκαν στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν της Εσθονίας.

Οι δύο αθλήτριες μπορεί να μην ανέβηκαν όσο ψηλά θα ήθελαν, ωστόσο το 1,78 μ., όπου πέτυχαν ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου. Η Δόση ξεκίνησε τον αγώνα της στο 1,73 μ. συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στο 1,78μ. κι έπειτα έκανε τρία άκυρα στο 1,82 μέτρα. Η Μαλταμπέ ξεκίνησε τον αγώνα της στο 1,68 μ. με έγκυρο άλμα, πέρασε με την πρώτη το 1,73 μ. και με την τρίτη το 1,78 μ., ενώ έπειτα απέτυχε στο 1,82 μέτρα. Στον τελικό του ύψους θα αγωνιστούν 13 αθλήτριες. Στον αγώνα του Σαββάτου οι δύο αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις επιδόσεις του προκριματικού και να διεκδικήσουν αρχικά να βελτιώσουν τα ατομικά τους ρεκόρ.

Στον προκριματικό του ύψους αγωνίστηκε και η Κωνσταντίνα Κουτσούκη, που έμεινε στο 1,68 μ. επίδοση που της έδωσε την 20η θέση στο σύνολο.
 
Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Γιάννης Ντέτσικας στον προκριματικό των 400 μέτρων. Ο αθλητής  του Λευτέρη Μπότσαρη έτρεξε στην πέμπτη σειρά και τερμάτισε πέμπτος σε 47.36 για να προκριθεί στον αυριανό ημιτελικό. Ο νεαρός κατάφερε να ξεπεράσει το ατομικό του 47.43, που ήταν και το βασικό ζητούμενο για εκείνον.

*Λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι αγώνες σταμάτησαν και θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στην ημέρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα των αγώνων

Τα βιογραφικά των αθλητών και αθλητριών μας

Η παρουσία της χώρας μας στην ιστορία του θεσμού

Κατεβάστε την εφαρμογή