Διπλό όριο για την Τριανταφύλλου στο επί κοντώ, όριο για Ταλίν για τον Σκούρο

 

Η 16χρονη Ηλιάννα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες 93) ήταν από τις αθλήτριες που εντυπωσίασαν στη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Η νεαρή άλτρια του Σάββα Κεφαλίδη μπήκε στον αγώνα  του επί κοντώ με 3,90 μ. ατομικό ρεκόρ κι έφυγε από αυτόν με επίδοση στα 4,12 μέτρα. Άλμα που πανηγύρισε με την ψυχή της,  δεδομένο του ότι της έδωσε την πρόκριση για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Η νεαρή νωρίτερα είχε πετύχει 4,00 μ. και 4,07 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε και στα 4,17 μέτρα ύψος που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Η νεαρή αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις για τη συνέχεια. Δεύτερη στον σημερινό αγώνα ήταν η Αναστασία Ρέτσα (Αμεινίας Μεσογείων) με 4,00 μ., που στη συνέχεια δοκίμασε δύο φορές στα 4,07 μ. και μία στα 4,12 μέτρα, καθώς αισθανόταν σε καλή κατάσταση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η 17χρονη Αλίνα- Αμαλία Φλώρου- Δημητριάδου (ΓΣ Κηφισιάς) με 3,90 μέτρα. Εκτός συναγωνισμού συμμετείχε στον αγώνα η Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), που ξεπέρασε τα 4,17 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,27 μ., δίχως επιτυχία. Η Αδαμοπούλου επέλεξε να συμμετάσχει στον αγώνα, καθώς είχε μείνει αρκετό καιρό εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού και την επόμενη εβδομάδα θα κληθεί να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.
 
Μια θέση στην ομάδα για το Ταλίν βρήκε και ο Θοδωρής Σκούρος (Αθηναϊκός Όμιλος) που αναδείχθηκε νικητής στο μήκος με 7,42 μέτρα. Ο νεαρός αθλητής συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 7,17 μ. κι έδειξε πως έχει περιθώριο να πάει μακρύτερα. Πολύ κοντά στο όριο πρόκρισης για την ίδια διοργάνωση βρέθηκε και ο ο Νίκος Σταματονικολός (ΓΣ Εθνικός), που ήταν δεύτερος με 7,34 μ., ένα εκατοστό από το όριο για το Ταλίν. Ο νεαρός άλτης του Παναγιώτη Μπαλταδούρο έκανε τον πρώτο του αγώνα μετά τον ένα χρόνο απουσίας εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας.  Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Αντωνακόπουλος (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 7,31 μ., αθλητής που ήδη έχει κλείσει θέση για τη διοργάνωση της Εσθονίας.

 

Στη βαθμολογία Ανδρών Κ20 νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Πυγμή Ευόσμου με 82 βαθμούς και ακολούθησαν ο ΑΓΣ Ιωαννίνων και ο ΓΑΣ Ιλισσός με 56. Στις Γυναίκες Κ20 επικράτησε ο ΑΓΣ Ιωαννίνων με 112, δεύτερος ήταν ο ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας με 91 και τρίτος ο ΑΣ Κένταυρος με 82,3.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 έγινε με επιτυχία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που μετά από πολλά χρόνια ανέλαβε εκ νέου μια μεγάλη διοργάνωση. Το Καυτανζόγλειο Στάδιο γέμισε και πάλι με αθλητές απ΄όλη τη χώρα, που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με κόσμο στις εξέδρες, μετά την αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τους αγώνες παρακολούθησαν πολλά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, ανάμεσα σε αυτά και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή