Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 από την Αρετή Φιλιππίδου και έκτη στον κόσμο

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αρετή Φιλιππίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), που στη διάρκεια του τελικού της δισκοβολίας πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ20.

Η αθλήτρια έστειλε το δίσκο στα 55,12 μ. και βελτίωσε το 54,50 μ. της Αρετής Αμπατζή που κρατούσε από τις 10 Ιουλίου του 1993. Η Φιλιππίδου, η οποία γυμνάζεται με τον πατέρα της Δάκη Φιλιππίδη, είχε ατομικό ρεκόρ 52,02 μ. από φέτος, ενώ έγινε η πέμπτη αθλήτρια της κατηγορίας της στην Ευρώπη και η έκτη στον κόσμο, γεγονός που της δίνει πλεονέκτημα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος), που ήταν δέυτερη με 52,04 μ., ενώ τρίτη ήταν η Ιωάννα Αραμπατζή (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 43,80 μέτρα.

“Ο αγώνας πήγε πολύ καλά, η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να φτάσω στα 55,00 μ., αν και είχα στο μυαλό μου ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Πλέον θέτω υψηλούς στόχους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, παρότι γνωρίζω πως για εμένα δεν είναι εύκολο να διεκδικήσω μια θέση στα μετάλλια. Παρόλα αυτά έχω στο μυαλό μου τον τελικό κι εκεί μια καλή παρουσία. Φέτος είμαι πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ20 και έχω το πλεονέκτημα να αποκτήσω ακόμη περισσότερες εμπειρίες, προκειμένου το 2022 να διεκδικήσω ακόμη μεγαλύτερες βολές”, είπε η Φιλιππίδου, που  αγωνίστηκε στο Καυτανζόγλειο στάδιο, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να την επηρεάζει. “Έχω μάθει πλέον να μην αγχώνομαι και νομίζω πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Χάρηκα που είχα τους δικό μου στο στάδιο και δεν μου πρόσφερε βάρος”, κατέληξε η νεαρή.

ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ

Κατεβάστε την εφαρμογή