Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20: Τα βλέμματα στραμμένα στη Θεσσαλονίκη

Το Καυτανζόγλειο Στάδιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ20, σε ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα της σεζόν.

Οι εκκολαπτόμενοι αστέρες είναι έτοιμοι για μια ακόμη δυνατή μάχη, την τελευταία που τους δίνει το δικαίωμα πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Ταλίν. Η αποστολή μας έχει ξεπεράσει ήδη τους 25 αθλητές και αθλήτριες με όρια πρόκρισης, ενώ το διήμερο της δράσης στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) έχει ήδη κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. με 23.85 και έχει τρέξει τα 100 μ. σε 11.61 θέλει να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και στις δύο αποστάσεις των σπριντ. Με υψηλές προσδοκίες θα μπει στον αγώνα και η Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος), που προέρχεται από την νίκη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ την οποία συνδύασε με βολή στα 61,42 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο στην ηλικία της. Στη σφαιροβολία η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) θέλει να βελτιώσει το ατομικό της 15,69 μέτρα. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να γίνει η σφυροβολία Ανδρών, αφού εκεί θα είναι ο Ορέστης Ντουσάκης με φετινό 78,07 μ. ενώ ξεχωρίζουν ακόμη οι Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας), Νίκος Πολυχρονίου (ΑΕΚ) και Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών), που έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στη σεζόν. Στους δρόμους ταχύτητας οι Γιάννης Καριοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας) και Νίκος Παναγιωτόπουλος (Άθλος Κερατσινίου) έχουν ήδη τα όρια για το Ταλίν, εκεί όπου θέλει να αγωνιστεί και ο Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΓΟ Περιστερίου). Στη δισκοβολία ο Δημήτρης Παυλίδης (ΑΣ Κιλκίς) έχει στείλει το δίσκο στα 58,27 μ. και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, ωστόσο δεν θα είναι ο μόνος που θα διεκδικήσει τη νίκη, αφού με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του Κώστα Μπουζάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και του Κώστα Γεννίκη. Ντεμπούτο στη σεζόν στα χαμηλά εμπόδια θα κάνει η κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης Άννα Χατζηπουργάνη (ΓΑΣ Αρχέλαος), που θέλει να συνδυάσει την παρουσία της στη διοργάνωση με μια επίδοση κάτω από 60.75, προκειμένου να κλείσει θέση και για τις δύο διοργανώσεις της κατηγορίας της, σε ένα αγώνισμα όπου τον ίδιο στόχο μπορεί να πετύχει και η Βασιλική Μητσιούλη. Με προσδοκίες επίτευξης ορίου θα μπουν στα αγωνίσματα τους οι Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΓΣ Ηρακλής) και Νικολέτα Ραφαϊλάκη (ΑΟ Λασιθίου) στα 3.000 μ. στιπλ, ο Σπύρος Καραλής (ΟΣΦΠ) και η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά (ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου) στο τριπλούν, ο Αλέξανδρος Μορτζάκης (Ολυμπιάδα Πάτρας) στα 10.000 μ. βάδην και ο Πέτρος Παπαιωάννου (ΠΓΣ) στα 1.500 μ., σε ένα αγώνισμα όπου ήδη το όριο έχει ο Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισός).

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 (πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα) θα μεταδοθεί ζωντανά σε Livestreaming μετάδοση στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο Υoutube.

Δείτε το νέο πρόγραμμα και τα αγωνίσματα χωρίς προκριματικό

Δείτε τις συμμετοχές ανά αγώνισμα

Διαβάστε οδηγίες Υγειονομικού Πρωτοκόλλου

Κατεβάστε την εφαρμογή