Με δυνατή τετράδα το ελληνικό βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Και επίσημα πλέον η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις αθλητές και αθλήτριές του βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα κληθούν να συνεχίσουν την καλή παράδοση, που έχει η χώρα στα συγκεκριμένα αγωνίσματα.

Μετά την Αντιγόνη Ντρσμπιώτη, που από το 2020 είχε εξασφαλίσει το ολυμπιακό όριο, τρεις ακόμη εκπρόσωποι του βάδην θα συμμετάσχουν στους Αγώνες, που  θα λάβουν χώρα στο Σάπορο. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, αφού είχε εξασφαλίσει την πρόκριση του πριν από λίγες εβδομάδες μέσω του ράνκινγκ στα 50χλμ. βάδην, είδε το όνομα του εντός πρόκρισης και στα 20χλμ. βάδην. Παρόλα αυτά ο έμπειρος αθλητής δε προτίθεται να συμμετάσχει στην μικρότερη απόσταση, αφού εξαρχής ο στόχος του ήταν το 50άρι. Ο Παπαμιχαήλ αναχώρησε την Παρασκευή (24/6) για τις Άλπεις όπου θα μείνει μέχρι τις 13 Ιουλίου, προκειμένου να προετοιμαστεί στο Λιβίγκνο.

Η Πένυ Τσινοπούλου και η Κυριακή Φιλτισάκου είναι οι δύο άλλες αθλήτριες που θα είναι μαζί με την Ντρισμιώτη στα 20χλμ. βάδην. Η Τσινοπούλου ολοκλήρωσε στην 51η θέση του ολυμπιακού ράνκινγκ, ενώ η Φιλτισάκου κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις στη διάρκεια της χρονιάς μπήκε στην 53η θέση του ράνκινγκ. Ντρισμιώτη και Φιλτισάκου βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο Άστρος Κυνουρίας, όπου πραγματοποιούν το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας τους πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θυμίζουμε πως η ολυμπιακή ομάδα στίβου θα αναχωρήσει για την Ιαπωνία στις 16 Ιουλίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει προπονητικό καμπ στο Μισάτο. Το γκρουπ των βαδιστών θα μείνει στο Μισάτο έως την 1η Αυγούστου και από εκεί θα ταξιδέψει για το Σαπόρο, όπου στις 6 Αυγούστου θα διεξαχθούν τόσα τα 50χλμ. βάδην Ανδρών, όσο και τα 20χλμ. βάδην Γυναικών.

Ο Παπαμιχαήλ θα συμμετάσχει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς, όμως, για πρώτη φορά θα συμμετάσχει μόνο στα 50χλμ. και όχι και στα 20χλμ. βάδην. Για την Ντρισμπιώτη το Τόκιο θα είναι η δεύτερη στάση της καριέρας της, μετά την 15η θέση στη Βραζιλία, όπως και για την Τσινοπούλου, που αγωνίστηκε και το 2016. Ντεμπούτο στη διοργάνωση κάνει η νεαρότερη της παρέας, Κυριακή Φιλτισάκου.

Κατεβάστε την εφαρμογή