Προσαρμοστικότητα, αποφασιστικότητα, προσπάθεια και στο βάθος Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο Κώστας Φιλιππίδης προετοιμάζεται για τους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, σε μια χρονιά, όπου κλήθηκε να αναπροσαρμόσει αρκετές φορές τα πλάνα του.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, όπως και το 2020 έτσι και το 2021 δεν κατάφερε να υλοποιήσει τον δικό του προγραμματισμό, κυρίως γιατί η δράση του χειμώνα δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα.

Ο Φιλιππίδης αποτελεί έναν από τους αθλητές, που φτάνουν στην κορύφωση μέσα από τους διαδοχικούς αγώνες, που για εκείνον αποτελούν βασικό κομμάτι της προπόνησης του. Παρόλα αυτά ο έμπειρος αθλητής κλήθηκε φέτος να προσαρμοστεί σε συνθήκες, που δεν έχει συνηθίσει, αφού θα φτάσει στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς, έχοντας κάνει ελάχιστους για τα δεδομένα του αγώνες. “Η μεγάλη ζημιά έγινε το χειμώνα, όταν ακυρώθηκαν τα περισσότερα από τα μίτινγκ που είχα κλείσει μέσα στον Ιανουαρίου. Το Φεβρουάριο έγιναν κάποιοι αγώνες ωστόσο για εμένα δεν ήταν εύκολο, καθώς υπήρχαν οι δυσκολίες με τις πτήσεις. Αυτό είχε ως συνέπεια να ξεκινήσει με αρκετά προβλήματα η προετοιμασία μου. Παρόλα αυτά η προσπάθεια δε σταματάει ποτέ”, είπε ο Φιλιππίδης και συμπλήρωσε: “Αυτή την εβδομάδα αρχίζω και συνέρχομαι από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αφού για αρκετές ημέρες είχα υψηλό πυρετό κι έμεινα πίσω. Έχω προγραμματίσει να κάνω δυο αγώνες την Κυριακή (27/6) στο Λεβερκούζεν και την Τετάρτη (30/6) στο Μπίντγκοζ. Στο πλάνο μου υπάρχει και η διοργάνωση του Λαντάου στις 3 Ιουλίου, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε πάρει την επιβεβαίωση ότι θα διεξαχθεί”. Ο Φιλιππίδης, ο οποίος βρίσκεται στην 24η θέση της ολυμπιακής κατάταξης, έχει ξεπεράσει φέτος τα 5,45 μ. και διαθέτει την ικανότητα και την εμπειρία να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. 

Κατεβάστε την εφαρμογή