Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ: Καλή παρουσία και 2,24 μ. για τον Κώστα Μπανιώτη

Ο Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) έκανε σήμερα 10 τις νίκες του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ωστόσο το σημαντικότερο για εκείνον είναι ότι έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει ακόμη καλύτερα άλματα.

Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεπέρασε τα 2,24 μ., ενώ είχε ένα καλό άλμα και 2,27 μ. και δύο στα 2,30 μ.,  ύψος στο οποίο δοκίμασε στη συνέχεια. Ο Μπανιώτης θα επιδιώξει να κάνει κι άλλους αγώνες, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του στην Παγκόσμια κατάταξη και να κυνηγήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεύτερος στο ύψος ήταν ο Γρηγόρης Χάσος (ΓΕ Φλώρινας) με 2,03 μ. και τρίτος ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) με 2,03 μέτρα. Ο Χάσος μετά το 2,03 μ. άφησε το 2,08 μ. και δοκίμασε στα 2,12 μ., προκειμένου να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20.

 
Ο Εμμανουήλ Καραλής (Απόλλων Πύργου) αναδείχθηκε νικητής στο επί κοντώ των Ανδρών με άλμα στα 5,55 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπέρασε στα 5,72 μ., ώστε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ. Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος) ήταν δεύτερης με 5,45 μ., ενώ η τριάδα έκλεισε με τον Γιάννη Ρίζο (ΑΣ Άρης), που πέρασε τα 5,35 μέτρα. Ο 21χρονος, ο οποίος προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 βελτίωσε το 5,32 μ., που ήταν το ρεκόρ του από φέτος, διοργάνωση για την οποία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του. Στον αγώνα δε συμμετείχε τελικά ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ), καθώς είχε προγραμματισμένο να κάνει το εμβόλιο κατά του covid-19.

Στον ακοντισμό ο Δημήτρης Τσίτσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) αναδείχθηκε νικητής στην έκτη προσπάθεια με τη βολή στα 74,23 μέτρα. Δεύτερος με 72,43 μ. ήταν ο Γιώργος Χριστακάκος (ΟΣΦΠ) και στην τρίτη ο Κώστας Μυλωνάς (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 68,80 μέτρα.

Στη βαθμολογία των Γυναικών νικήτρια ομάδα ήταν ο ΓΣ Γλυφάδας με 120 βαθμούς και ακολούθησε ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με 106 και ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 92.
Στους Άνδρες πρώτο σωματείο αναδείχθηκε ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με 147 β. και ακολούθησαν ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 119,5 και ο ΟΣΦΠ με 118.

Κατεβάστε την εφαρμογή