Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Νίκη Φραντζεσκάκη στη σφυροβολία με 76,05 μ.

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στη σφυροβολία των Ανδρών, αγώνισμα με το οποίο άνοιξε το απογευματινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Πρωταθλήματος στην Πάτρα.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε την περσινή χρονιά και το έκανε με βολή στα 76,05 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε μια μεγάλη βολή στην έκτη προσπάθεια, που έφυγε εκτός τομέα. Σταθερές προσπάθειες είχε ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 73,62 μ., ενώ τρίτος με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) όπου έστειλε τη σφύρα στα 69,06 μ. και βελτίωσε το 68,44 μ., που είχε πετύχει στην Τρίπολη.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ πέτυχε o Νικόλας Πολυχρονίου (ΑΕΚ) που σημείωσε 67,76 μέτρα. Ο 18χρονος αθλητής είχε ρεκόρ 63,00 μ. από τη φετινή σεζόν.

“Ήταν μια καλή επίδοση, όμως, ο αγώνας δεν ήταν όπως τον ήθελα. Συνεχίζω και κάνω κάποια τεχνικά λάθη, τα οποία πιστεύω θα διορθωθούν στην πορεία. Θεωρώ πως στους επόμενους αγώνες θα κυνηγήσω τις βολές που ξέρω ότι μπορώ”, είπε με το τέλος του αγώνα ο Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Τον τελικό της σφυροβολίας παρακολούθησε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που μάλιστα είδε πολύ θετικά την πρόταση του προπονητή Κωστή Παπαμαρκάκη, για τη διεξαγωγή της σφυροβολίας σε επόμενες διοργανώσεις εντός του κεντρικού σταδίου.

Κατεβάστε την εφαρμογή