Σταθερά μακριά ο Ανδρέας Πανταζής, φετινό ρεκόρ για την Ελισάβετ Πεσιρίδου

Ο Ανδρέας Πανταζής επιβεβαίωσε την καλή του κατάσταση, αφού ήταν νικητής στο τριπλούν στο μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά”, με άλμα στα 16,74 μ. (1,5), επίδοση που πέτυχε στην τρίτη του προσπάθεια.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε με δύο άκυρες προσπάθειες, ενώ στο πέμπτο του άλμα πέτυχε 16,38 μ. (0,5)

“Είχα κάποια προβλήματα με τη φόρα μου και γι΄αυτό έκανα τόσα άκυρα. Πιστεύω πως στον επόμενο αγώνα μου θα τα έχω ξεπεράσει. Ήμουν έτοιμος σήμερα για μεγάλα άλματα, ακόμη και μεγαλύτερα από το 16,74 μ., τα οποία πιστεύω πως θα έρθουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η χρονιά έχει σημαντικές διοργανώσεις, η καθεμία με τη βαρύτητα της. Σίγουρα όνειρο κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο αυτή τη στιγμή προέχει η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα.
Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο δεύτερος του αγώνα, ο Νίκος Ανδρικόπουλος, ο οποίος στην τέταρτη προσπάθεια του πέτυχε 16,47 μ. (1,0) και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε ακόμη δύο έγκυρο άλμα στα 15,82 μ. και στα 16,43 μ. (0,9) στην έκτη προσπάθεια. Τρίτος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Αθανασίου με 15,96 μ. (1,2), που και αυτός με τη σειρά του επιβεβαίωσε τη σταθερά ανοδική του πορεία.

Με χαμόγελο ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Ελισάβετ Πεσιρίδου, αφού μετά από καιρό κατάφερε να κάνει μια κούρσα όπως την ήθελε. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ήταν νικήτρια στο αγώνισμα με 13.21 (0,7) επίδοση που της έδωσε την πρώτη θέση στον αγώνα. Η έμπειρη αθλήτρια αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό της και μέσα από τους αγώνες θα επιδιώξει να επιστρέψει σε χρόνους κάτω από 13.20. “Εκανα κάποια λάθη στην αρχή κι έπειτα μέχρι το πέμπτο εμπόδιο.Ωστόσο στη συνέχεια ανέβηκα, πήρα μπρος και βρήκα το ρυθμό μου. Είναι η αλήθεια πως είμαι αγχωμένη, λόγω του ράνκινγκ, αλλά ξέρω ότι είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως σύντομα θα τρέξει οπως μπορώ. Μπορεί να μην είμαι ικανοποιημένη από την επίδοσή μου, όμως θεωρώ ότι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπορώ να τρέξω κάτω από 13.10”, δήλωσε η αθλήτρια με το τέλος της κούρσας. Δεύτερη με 13.32 ήταν η Κύπρια Νατιαλία Χριστοφή και τρίτη η Αναμαρία Νεστέριουκ (Ρουμανία) με 13.42.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών νικητής ήταν Τσάνκο Αρναούντοβ (Ρουμανία) με 20,02 μέτρα. Ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο οποίος συνεχίζει το σερί των αγώνων, ήταν δύτερος με 19,48 μ. από την τρίτη του προσπάθεια. Ο αθλητής είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 19,00 μέτρα. Τρίτος με 19,30 μ. ήταν ο Ρομάν Κοκόσκο (Ουκρανία).

Τα 100 μ. των Ανδρών είναι ένα από τα αγωνίσματα που παραδοσιακά σημειώνονται καλές επιδόσεις στις διοργανώσεις της Κρήτης. Σήμερα νικητής αναδείχθηκε ο Άντριου Ρόμπερτσον (Βρετανία) με 10.20 και ακολούθησαν οι Ουσορίτσε Ιτσεκίρι (Νιγηρία) 10.29 και Κότζο Μούσα (Δανία) 10.34. Την καλύτερη παρουσία από Έλληνα αθλητή πραγματοποίησε ο Θόδωρος Βροντινός, που τερμάτισε σε 10.56, κοντά στο ατομικό του 10.51. Ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη θα κυνηγήσει στους επόμενους αγώνες του το όριο (10.50) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Πίσω από τον νεαρό αθλητή ακολούθησε ο Κώστας Ζήκος που σημείωσε 10.57 και έδειξε πως ακόμη δεν είναι στην κατάσταση που ήθελε.

Δείτε αποτελέσματα από τους αγώνες

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων από τα social της ομοσπονδίας σε instangram και facebook και το instragram της διοργάνωσης.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3 17.00-19.00.

Κατεβάστε την εφαρμογή