Στα 4,74 μ. η Στεφανίδη, στα 13,83 μ. η Παπαχρήστου στη Ντόχα

Η Κατερίνα Στεφανίδη συνόδευσε τη συμμετοχή της στο Diamond League της Ντόχα με ένα ακόμη μεγάλο άλμα.

Η ολυμπιονίκης του 2016 κατέλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα με επίδοση στα 4,74 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση της στη χρονιά, πίσω από το 4,80 μ. πριν λίγες ημέρες στις ΗΠΑ. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,50 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια στη συνέχεια πέρασε με την τρίτη τα 4,64 μ. και με την πρώτη τα 4,74 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,84 μ., ύψος το οποίο η Ελληνίδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει σήμερα. Νικήτρια του αγώνα με 4,84 μ. ήταν η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) που δείχνει πως θα είναι σε θέση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο υπόλοιπο της σεζόν και δεύτερη η Σάντι Μόρις επίσης με 4,84 μ., επίδοση που είναι φετινό της ρεκόρ. Η Χόλι Μπράντσοου ήραν τρίτη επίσης με 4,74 μ., ενώ την 4η θέση με την Ελληνίδα μοιράστηκε η Τίνα Σούτεϊ και έκτη με το ίδιο άλμα ήταν η Ιρίνα Ζουκ. Στην έβδομη θέση έμεινε η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,64 μ., στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν. Ναζότ και Μόρις μετά το 4,84 μ. δοκίμασαν δίχως επιτυχία στα 4,90 μέτρα.

“Αισθανόμουν καλά σήμερα, ωστόσο είχα μια δυσκολία να βρω το ρυθμό μου και αυτός ήταν και ο λόγο που έκανα κάποια άκυρα άλματα. Με αυτές τις συνθήκες ήταν ένας καλός αγώνα. Νιώθω καλά και έτοιμη για ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Για τους επόμενους μήνες η βάση μου θα είναι η Ελλάδα, προκειμένου να κάνω αγώνες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”, είπε η Στεφανίδη μετά το τέλος του αγώνα.

Στη Ντόχα ήταν παρουσία και η Βούλα Παπαχρήστου, που ωστόσο δεν πήγε όσο μακριά θα ήθελε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν κατέλαβε την ένατη θέση στον αγώνα με άλμα στα 13,83 μ. (1,6), από τη δεύτερη προσπάθεια. Η Παπαχρήστου ήταν άκυρη στο πρώτο και τρίτο της άλμα. Η έμπειρη αθλήτρια έχει ως στόχο να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διοργάνωση για την οποία έχει ήδη το όριο πρόκρισης. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γιουλιμάρ Ρόχαζ με 15,15 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή