Το Υπουργείο επιβεβαίωσε τις ενέργειες της Ομοσπονδίας

Το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, απάντησε στην επιστολή που απέστειλε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, σχετικά με τη Β’ Δόση επιχορήγησης, επιβεβαιώνοντας ότι ο ΣΕΓΑΣ είχε προχωρήσει, έγκαιρα στις οποίες διαδικασίες όφειλε από την πλευρά του.

Παρόλα αυτά στο σχετικό έγγραφο δεν δίνεται επί της ουσίας απάντηση στο ερώτημα,  που είχε να κάνει με την εκταμίευση επιχορηγήσεων σε αθλητικές ομοσπονδίες, δίχως να έχει προηγηθεί η ανάρτηση της απόφασης στη διαύγεια. Ως εκ τούτου η πρόεδρος έθεσε εκ νέου το ζήτημα στον Υπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, από τον οποίο αναμένει τη σχετική απάντηση.

Τέλος η ομοσπονδία ζήτησε διευκρίνιση σχετικά με την τοποθέτηση του αρμόδιου τμήματος, ότι “η αναθεώρηση του προϋπολογισμού”, αποτελεί αναγκαίο δικαιολογητικό για την έκδοση απόφαση έγκρισης της Β ‘ δόσης τακτικής επιχορήγησης, αφού στερείται Νόμου ή διάταξης Νόμου.

Θυμίζουμε πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε στις 25/5 τη δεύτερη δόση της επιχορήγησης του ΣΕΓΑΣ για το 2021. Ο ΣΕΓΑΣ ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και είναι η δεύτερη (είχε προηγηθεί η ιππασία) επί συνόλου 43 ομοσπονδιών, για την οποία ο Υφυπουργός υπέγραψε την εκταμίευση.

Η επιστολή του Υπουργείου προς τον ΣΕΓΑΣ

Η επιστολή του ΣΕΓΑΣ προς το Υπουργείο

Κατεβάστε την εφαρμογή