Μίλτος Τεντόγλου…8,60 μ. και κορυφαίος στον κόσμο (vid)

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος άλτης της Ευρώπης, Μίλτος Τεντόγλου, από σήμερα φιγουράρει στην κορυφή του κόσμου.

Ο 23χρονος άλτης πέτυχε 8,60 μ. στη δεύτερη προσπάθεια του στο μήκος, στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας, βελτίωσε το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ το οποίο ήταν 8,38 μ. από τον Μάρτιο του 2019 και έδειξε πως είναι έτοιμος να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους άλτες του πλανήτη, στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Τεντόγλου προέρχεται από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού, αλλά και ένα μεγάλο διάστημα αποκατάστασης τραυματισμού στο γόνατο. Ο σημερινός, ήταν ο πρώτος του αγώνας στη σεζόν, λίγες μόλις εβδομάδες από την επιστροφή του στα άλματα στις προπονήσεις. Πλέον, ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι υπολείπεται μόλις έξι εκατοστά από το πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών, το οποίο ανήκει στον Λούη Τσάτουμα.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα και μετά τη δεύτερη προσπάθεια επέλεξε να μην πραγματοποιήσει άλλες προσπάθειες. “Το άλμα βγήκε πολύ χαλαρά. Δεν έχω κάνει μέχρι σήμερα πολλά άλματα, αφού δουλεύουμε κυρίως στην ταχύτητα, μέσα από την οποία καταφέρνω και βελτιώνω την απόδοση μου. Πιστεύω πως ένα μεγαλύτερο άλμα, ακόμη και καλύτερο από το πανελλήνιο ρεκόρ, μπορεί να έρθει σύντομα, γιατί όχι και στην Κυριακή στα Χανιά”, είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε: “Οταν σηκώθηκα από το σκάμμα σκέφτηκα πως η επίδοση μου ήταν περίπου στο 8,30 μ. με 8,40 μέτρα. Η σημερινή εμφάνιση, μου δίνει επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια”.

Ο Τεντόγλου δίχως αμφιβολία είναι ένας από τους πιο εξελίξιμους άλτες του μήκους στον κόσμο και ίσως ο μοναδικός Ευρωπαίος, που θα μπορέσει να παίξει ρόλο στην υπόθεση μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο αθλητής με τη σημερινή του επίδοση έγινε ο τρίτος Ευρωπαίος όλων των εποχών πίσω από τον Ρόμπερτ Εμιγιάν (8,86 μ.), που ήταν παρών στο σημερινό αγώνα και τον Λούη Τσάτουμα, που έχει 8,66 μ., ενώ ο 16ος όλων των εποχών παγκοσμίως.

Το διεθνές μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας τίμησε και φέτος με τον παρουσία του ο Ρομπερτ Εμιγιαν. Ο κάτοχος του ευρωπαϊκού ρεκόρ, τιμήθηκε από τους διοργανωτές και την βράβευση έκανε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και Α αντιπρόεδρος Κώστας Κεντέρης. Στο Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης βρέθηκαν πολλά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας. Η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα, συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου για τη σημερινή του παρουσία, αλλά και το σύνολο των αθλητών και προπονητών που συμμετείχαν στη διοργάνωση, για την προσπάθεια τους και τα αποτελέσματα που πέτυχαν.

ΧΩΡΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Ε.Γ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΝΕΜΟΣ
  ΕΛΛ TΕΝΤΟΓΛΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 1998 ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ   8,60 0,7
  FRA BERTRAND JEAN PIERRE 1992 FRA   7,95 -0,6
  FRAΛ RANDRIANASOLO YANN 1994 FRA   7,83 1,5
  ΕΛΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΙΚΤΩΡ 1996 ΦΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ   7,78 2,4
  ΕΛΛ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 1997 ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ   7,63 0,4
  FRA POMMERY JULES 2001 FRA   7,61 0,5
  ΕΛΛ ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 1994 ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ   7,60 0,9
  ΕΛΛ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 2003 ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ   7,26 3,0
  ΕΛΛ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ 2000 ΑΠΣ ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ   7,22 1,9
  ΕΛΛ ΛΙΟΛΙΟΣ-ΓΑΖΕΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 1999 ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ   7,16 1,6
 

Κατεβάστε την εφαρμογή