Ο Εμμανουήλ Καραλής βρίσκει το δρόμο για τα μεγάλα άλματα, 5,70 μ. στην Καλλιθέα

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής στη διάρκεια του μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας, το οποίο διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Καλλιθέας στο στάδιο “Γρηγόρης Λαμπράκης”.

Ο έμπειρος αθλητής ξεπέρασε τα 5,70 μ. και βελτίωσε το φετινό του 5,56 μέτρα. Παράλληλα ο 21χρονος αθλητής έδειξε να βρίσκει και πάλι τον ρυθμό του ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων του ανοιχτού, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 και φυσικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,25 μ., 5,40 μ., 5,60 μ. και με τη δεύτερη τα 5,70 μ., ενώ έπειτα απέτυχε στα 5,81 μ., στην προσπάθεια του να πιάσει το ολυμπιακό όριο. Ο Καραλής έδειξε πως έχει ξεπεράσει στο απόλυτο το πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο, τον οποίο τον κράτησε πίσω για περισσότερο από δύο μήνες. “Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, καθώς είχε πολύ ζέστη. Παρόλα αυτά σήμερα πέτυχε πολύ καλή επίδοση και έδειξα να βρίσκω τον ρυθμό μου. Οι προσπάθεια στα 5,81 μ. είχαμε τεχνικά λάθη, παρόλα αυτά νομίζω σύντομα πως θα είμαι σε θέση να προσεγγίσω αυτά τα ύψη. Ένιωθα καλά και έτοιμος να επιστρέψω σε μεγάλα άλματα”, είπε ο Καραλής, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Πέτρος Χατζίου με 5,55 μ. επίδοση που αποτελεί απόλυτο ατομικό του ρεκόρ. Ο Αντώνης Σάντας ήταν τρίτος στο σημερινό αγώνα με άλμα στα 5,25 μ. επίδοση που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό, αφού είχε 5,21 μέτρα.

Το κορυφαίο όνομα της διοργάνωσης δεν ήταν άλλο από την σπουδαία άλτρια του μήκους Ιβάνα Σπάνοβιτς, που επέστρεψε στο στάδιο της Καλλιθέας επικρατώντας όπως αναμενόταν στο μήκος με 6,82 μ.(1,0). Η αθλήτρια από τη Σερβία είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,74 μ., 6,71 μ. και 6,59 μ. κι έδειξε να ξεπερνάει τον τραυματισμό του χειμώνα. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Κύπρια Νεκταρία Παναγή με 6,43 μ. (1,1) και την τρίτη η Σούου Ρουγκί (Γαλλία) με 6,32 μέτρα. Πολύ καλό  αγώνα πραγματοποίησε η Βασιλική Χαϊτίδου που ήταν πέμπτη με 6,24 μ. (-0,5) και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του Ταλίν.

Την προσπάθεια του να κυνηγήσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ξεκινήσει ο Κώστας Μπανιώτης, που σήμερα ξεπέρασε τα 2,20 μ. και βελτίωσε το 2,15 μ. του διασυλλογικού πρωταθλήματος. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 2,24 μ., ύψος που φαίνεται πως θα υπερβεί άμεσα. “Είμαι καλά και νομίζω πως σύντομα θα μπορούσα να πάω υψηλότερα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο της Πάτρας”, είπε ο Μπανιώτης. Νικητής στο ύψος ήταν ο Φαμπιάν Ντελρίντ με 2,24 μ., ενώ το ίδιο ύψος ξεπέρασε και ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Φετινό ρεκόρ σημείωσε και ο Αντώνης Μέρλος, που πέρασε πάνω από τα 2,15 μ., ωστόσο ο ίδιος νιώθει έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες. Ο αθλητής θα κυνηγήσει τη συμμετοχή (2,16 μ. όριο), αλλά και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν πραγματοποίησε σήμερα η Ελένη Πόλακ, που ήταν νικήτρια στο επί κοντώ με άλμα στα 4,45 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, η οποία στις αρχές του μήνα είχε περάσει κορονοϊό και χρειάστηκε να μείνει για δύο εβδομάδες μακριά από τις προπονήσεις, στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 4,55 μέτρα. Η αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να ανακάμψει το επόμενο διάστημα και να κυνηγήσει επιδόσεις ανάλογες του χειμώνα. Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Κατερίνα Βαγενά που ήταν δεύτερη στο ίδιο αγώνισμα με 4,25 μ. κι άφησες καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια.

Η Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) ήταν νικήτρια στο ύψος των γυναικών με άλμα στα 1,88 μ., ενώ ακολούθησε με το ίδιο ύψος η Τατιάνα Γκούσιν, η οποία βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Στην τρίτη θέση του σημερινού αγώνα ολοκλήρωσε η Ιωάννα Ζάκκα με 1,84 μέτρα. “Είμαι χαρούμενη που αρχίζω και βρίσκω το ρυθμό και έχω αφήσει πίσω μου όλους τους τραυματισμούς. Εχω ξυπνήσει και αυτό έχει να κάνει με την επιθυμία μου να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς. Ξέρω πως πρόκειται για δύσκολο στόχο, ωστόσο θα το προσπαθήσω”, είπε η Γκούσιν που μετά το 1,88 μ., δοκίμασε στα 1,91 μέτρα.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Σπυριδούλα Καρύδη έκανε εξαιρετικό αγώνα στο μίτινγκ της Καλλιθέας, αφού ήταν νικήτρια με άλμα στα 14,19 μ. επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η νεαρή αθλήτρια έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των υποχρεώσεων του ανοιχτού και ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει τη διάκριση. “Είμαι χαρούμενη, ωστόσο θα μπορούσα σήμερα να τελειώσω με ένα καλύτερο άλμα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στα Χανιά και στις 2 Ιουνίου θα αγωνιστώ στην Φλωρεντία, στον τελευταίο αγώνα πριν το Πανελλήνιο”, δήλωσε η Καρύδη με το τέλος του αγώνα.

Στο τριπλούν των ανδρών ο Νίκος Ανδρικόπουλος ήταν νικητής με 16,15 Μ., ενώ ακολούθησε ο Δημήτρης Μονοπωλης με 16,03 μέτρα.

Αποτελέσματα

Δείτε τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση 

Κατεβάστε την εφαρμογή