Συνάντηση πρωταθλητών στα «Βενιζέλεια-Χανιά 2021»

Τεντόγλου, Φραντζεσκάκης, Δημητράκης, Ζήκος, Σπανουδάκη, Γκούσιν, Βασιλείου, Φέρρα, Πεσιρίδου, Καρύδη, είναι οι πρώτες συμμετοχές

που δίνουν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές του διεθνούς μίτινγκ στίβου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ 2021» που θα διαξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 29 – 30 Μαΐου στα Χανιά..

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ 2021», αποτελεί πρόκριση και αγώνα επίτευξης ορίων για τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις του 2021 και δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους πρωταθλητές, ανάλογα με τη θέση κατάταξη τους στα αγωνίσματα, να κερδίσουν βαθμούς στην προσπάθεια τους για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Θα συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, τα αγωνίσματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων και μεγάλος αριθμός ξένων πρωταθλητών.

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου απαιτούν τη συμμετοχή σε κάθε αγώνισμα, τριών τουλάχιστον Ευρωπαίων αθλητών από τρεις διαφορετικές χώρες και επιπλέον της συμμετοχής των Ελλήνων πρωταθλητών. Σε περίπτωση μάλιστα που εγκριθεί η αναμενόμενη οικονομική συμμετοχή της Γ.Γ.Α. όπως γίνεται τα τελευταία 40 συνεχόμενα χρόνια, οι αγωνιστικές συνθήκες θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, σε συνδυασμό και με το καλύτερο επίπεδο από πλευράς επιδόσεων, ιδιαίτερα των ξένων πρωταθλητών.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από 27 και περισσότερες διαφορετικές χώρες, τηρώντας όλες τις υγειονομικές διατάξεις και πρωτόκολλα σχετικά με τον Covid – 19.

Οι πρώτες συμμετοχές Ελλήνων πρωταθλητών που ανακοινώνονται σήμερα είναι: Μίλτος Τεντόγλου (Μήκος), Χρήστος Φραντζεσκάκης (Σφύρα), Ανδρέας Δημητράκης  (1.500), Κώστας Ζήκος (100), Ραφαέλα Σπανουδάκη (100), Τατιάνα Γκούσιν (ύψος), Ειρήνη Βασιλείου (400), Ανδριάννα Φέρρα (400), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 Εμπ.) – Σπυριδούλα Καρύδη (Τριπλούν).

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ 2021» διοργανώνουν ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, ο Α.Ο. Κύδων Χανίων και ο Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων και με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά, του Δήμου Αποκορώνου και του Ε.Α.Κ. Χανίων.

Στα αγωνίσματα θα συμμετέχει και μεγάλος αριθμός αθλητών – αθλητριών των σωματείων της Κρήτης, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Κατεβάστε την εφαρμογή