Νέα βελτίωση για Κοροσίδου, εξαιρετικός αγώνας στη σφυροβολία Ανδρών Κ20

Σε επιδόσεις που θα της δώσουν και πάλι το δικαίωμα συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις επιστρέφει με σταθερά βήματα η Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας). Η έμπειρη αθλήτρια της σφυροβολίας αναδείχθηκε σήμερα νικήτρια στο Φεστιβάλ Ρίψεων, Μανώλης Μανωλόπουλος, στην Τρίπολη, με καλύτερη προσπάθεια στα 65,64 μ. στην έκτη της βολή.

Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη σημείωσε βολή πάνω από τα 65,00 μ. για πρώτη φορά από το 2017 και πλέον βάζει πλώρη για το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 66,68 μ. από το 2016. Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων) στον πρώτο της αγώνα στην Ελλάδα. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έχει πετύχει φέτος 69,28 μ., επίδοση που θα κυνηγήσει να βελτιώσει στους αγώνες που θα ακολουθήσουν. 

Πολύ δυνατός αγώνας πραγματοποιήθηκε στη σφυροβολία Ανδρών Κ20, με τη νέα γενιά του αγωνίσματος να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις για τη συνέχεια. Ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) για δεύτερη φορά φέτος βρήκε στόχο πάνω από τα 77,00 μ. επικρατώντας των αντιπάλων του με 77,21 μ., επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του 77,42 μ., που είναι ατομικό του ρεκόρ και όριο για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Το όριο για τις ίδιες διοργανώσεις πέτυχε και ο Νικόλας Πολυχρονίου (ΑΕΚ), που μπορεί να ανήκει στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, ωστόσο σημείωσε σήμερα 73,02 μ. και ξεπέρασε τον εαυτό του. Σταθερός στις μεγάλες βολές παρουσιάστηκε και ο Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας) που ήταν τρίτος με 72,04 μ., ενώ νέο ατομικό ρεκόρ και όριο για δύο διοργανώσεις (Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) πέτυχε ο Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών), που ήταν τέταρτος με 70,99 μέτρα. Πλέον τα όρια για τις δύο διοργανώσεις έχουν τέσσερις αθλητές (Ντουσάκης, Ζιώγας, Πολυχρονίου, Κορακίδης), ωστόσο μόνο δύο θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι και τρεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν. Ο Ντουσάκης κατέχει την τέταρτη επίδοση φέτος στον κόσμο και ο Ζιώγας την έκτη.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Μαντζουράνη/Ορια από τις Ντραγκομίροβα και Σουγλάκου/Αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή