“Βενιζέλεια-Χανιά” 30/5. Αγωνίσματα

Μετά από αναγκαστική απουσία ενός χρόνου λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, το διεθνές μίτινγκ στίβου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ ΧΑΝΙΑ θα διεξαχθεί ξανά στις 30 Μαΐου στα Χανιά στο στάδιο Έλενας Βενιζέλου.

Με την ένταξή του στην κατηγορία Bronze της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας το μίτινγκ  θα  δώσει σημαντικά bonus στους Έλληνες  και ξένους αθλητές για να βελτιώσουν την θέση τους στο ranking  στην προσπάθεια να  εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο.

Ο ΣΕΓΑΣ, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του οποίου γίνεται το μίτινγκ, ενθάρρυνε και στήριξε τα δύο Ιστορικά σωματεία των Χανίων, τον «ΑΟ Χανίων ο Κύδων» και τον «ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, να διοργανώσουν φέτος, παρά τις δύσκολες από κάθε άποψη συνθήκες,  το διεθνές μίτινγκ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ–ΧΑΝΙΑ που με τόσο μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ξεκίνησε το 2019 στις κατάμεστες κερκίδες του σταδίου «Έλενα Βενιζέλου».

Η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με τους έως σήμερα συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων εργάζεται στην κατεύθυνση να εξασφαλίσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για την καλύτερη επιλογή Ελλήνων και ξένων αθλητών και την όσο το δυνατόν άψογη διοργάνωση. Ήδη πολλές τοπικές και όχι μόνο επιχειρήσεις, αλλά και δημόσιοι φορείς  και οργανισμοί έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή και επιθυμία να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του στην καλύτερη προετοιμασία της διοργάνωσης.

Τα αγωνίσματα του διεθνούς μήτιγκ που θα διεξαχθούν φέτος σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι τα παρακάτω:

Ανδρών: 100μ – 400μ – 1500μ – Άλμα σε μήκος – Άλμα Τριπλούν – Σφαιροβολία – Σφυροβολία

Γυναικών: 100μ – 400μ – 800μ – 100μ εμπόδια – Άλμα Τριπλούν – Άλμα σε ύψος

Επιπλέον  θα υπάρχουν και αγωνίσματα με τη συμμετοχή των τοπικών αθλητών

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το ισχύον Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ που έχει εγκριθεί από την ΓΓΑ,  ενώ θα υπάρχει και ζωντανή  τηλεοπτική αναμετάδοση  από την κρατική τηλεόραση

Κατεβάστε την εφαρμογή