Ο Κυριάκος Ζώτος θέλει παραπάνω από τα 20,25 μ. του Διασυλλογικού

Ο Κυριάκος Ζώτος έσπασε το φράγμα των 20,00 μ. για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2019 και από τότε κατάφερε άλλες τρεις φορές να το επαναλάβει.

Η τελευταία ήταν πριν λίγα 24ωρα στους Διασυλλογικούς Αγώνες, που έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Ο 25χρονος έστειλε τη σφαίρα στα 20,25 μ. για να βελτιώσει το 20,20 που είχε από το 2019 και για να δείξει πως έχει τις δυνατότητες και την προοπτική να στείλει τη σφαίρα ακόμη μακρύτερα. “Είμαι πολύ καλά και θέλω να κυνηγήσω να κάνω αγώνες για να μπορέσω μέσα από αυτούς να πετύχω ακόμη μεγαλύτερες βολές.  Ο στόχος είναι να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ωστόσο πριν από αυτό θέλω να έχω κάνει δύο με τρεις δυνατές εμφανίσεις”, είπε ο αθλητής του ΑΣΣ Αλέξανδρου Μακεδονίας, ο οποίος γυμνάζεται με τον Στάθη Χατζηστάθη.

“Με τον προπονητή μου δουλεύουμε πολύ σκληρά και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Στην άκρη του μυαλού μου υπάρχει και το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο”, συμπλήρωσε ο Ζώτος, που αν θέλει να κλείσει θέση στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη με βάση την επίδοση, θα πρέπει να σημειώσει βολή πάνω από τα 21,10 μέτρα.

Ο Ζώτος με το 20,25 μ. βρίσκεται στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα της σφαιροβολίας πίσω από τους Νίκο Σκαρβέλη (21,05 μ.), Δημήτρη Κουτσούκη (20,74 μ.) και τον Μιχάλη Σταματόγιαννη, που έχει 20,38 μ. σε αγώνες κλειστού.

Κατεβάστε την εφαρμογή