Φοβερός Φραντζεσκάκης …χρυσό μετάλλιο με φετινό ρεκόρ

 

Την ανταγωνιστική του κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 έδειξε σήμερα ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλο Ρίψεων στο Σπλιτ της Κροατίας.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία Ανδρών Κ23 με βολή στα 75,10 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ. Ο 21χρονος αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 71,46 μ., ήταν άκυρος στην δεύτερη, τέταρτη και έκτη του προσπάθεια, πέτυχε 72,85 μ. στην τρίτη και 75,10 μ. στην πέμπτη του βολή.

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπη Κ20 του 2019 ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τους αγώνες της σεζόν που είχαν προηγηθεί και παράλληλα έδειξε πως στο εγγύς μέλλον θα είναι σε θέση να απειλήσει το ατομικό του 76,78 μ., που σημείωσε πέρυσι το Σεπτέμβριο. Με αυτές τις επιδόσεις ο ανερχόμενος σφυροβόλος είναι σε θέση να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και παράλληλα να διατηρήσει θέση πρόκρισης στους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω του συστήματος κατάταξης. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής της κατηγορίας Κ20 Νταγουίντ Πιλάτ (Πολωνία) με 71,26 μ. και το χάλκινο ο Πορτογάλος Ρούμπεν Αντουνές με 71,05 μέτρα.

“Κυνηγάω το ολυμπιακό όριο, περίμενα πως σήμερα θα κατάφερνα να το πετύχω, οι συνθήκες ήταν καλές, όπως και ο κλωβός, ωστόσο η επίδοση δεν βγήκε. Θα συνεχίσω στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολη. Ο στόχος είναι να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς, ωστόσο βασικός στόχος είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23”, είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Φραντζεσκάκης.

Αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή