Ασημένιο μετάλλιο για τον Οδυσσέα Μουζενίδη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων

Το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία Ανδρών Κ23 κατέκτησε σήμερα ο Οδυσσέας Μουζενίδης στη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων στο Σπλιτ.

Ο έμπειρος αθλητής έστειλε τη σφαίρα στην τρίτη του βολή στα 19,81 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το 19,92 μ., που πέτυχε πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ, ο οποίος ως έφηβος έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχει ως στόχο της χρονιάς τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Μουζενίδη μετρήθηκαν στα 19,09 μ., και 19,35 μέτρα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Λευκορώσος Ντμίτρικ Κάρπουκ με 19,99 μ., ένας αθλητής που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό Κ23. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Ιλπερέν Καραχάν με 19,48 μέτρα.

 “Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το μετάλλιο, κυνήγησα μέχρι την τελευταία βολή να πάω μακρύτερα. Θέλω να διεκδικήσω μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και θα κυνηγήσω και το ολυμπιακό όριο.
Η προετοιμασία στη διάρκεια της πανδημίας είναι δύσκολη. Τηρούμε τα μέτρα πιστά, προκειμένου να μην κολλήσουμε και χρειαστεί να μείνουμε καραντίνα 15 ημέρες και χάσουμε προπόνηση. Κάνουμε υπομονή, όπως όλοι”, είπε ο Μουζενίδης μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή