Δυναμική εκπροσώπηση του ΣΕΓΑΣ στη διαδικτυακή διαβούλευση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Δυναμική ήταν η εκπροσώπηση του ΣΕΓΑΣ στην διαδικτυακή διαβούλευση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με εκπροσώπους Ομοσπονδιών και άλλων Αθλητικών Φορέων της χώρας.

Η ομοσπονδία μας εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο της Σοφία Σοκαρόφα, τον γενικό γραμματέα Θανάση Χασκή, τον ταμία Γιάννη Λιούμπα, καθώς και πολλά ακόμη μέλη του συμβουλίου, όπως οι αντιπρόεδροι Ιάκωβος Πετσούλας και Παναγιώτης Μελαχρινός,  ο Γιώργος Γιατρουδάκης, η Τασούλα Κελεσίδου, ο Γιάννης Μυστακίδης, ο Παναγιώτης Δημάκος, η Βούλα Παχατουριδου, ο Κώστας Γκατσιούδης, ο Νίκος Τσώνης, η εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, Ξένια Αργειτάκη κ.α.

Στη διάρκεια της διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρουσίασε το Νομοθετικό έργο μέχρι σήμερα, ενώ αναφέρθηκε και στον Αθλητικό Νόμο τον οποίο θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ανέλαβε να παρουσιάσει το πρόγραμμα “Χίλων” με τις βελτιώσεις που έγιναν μετά τις υποδείξεις και τις προτάσεις των Ομοσπονδιών και παράλληλα ανακοίνωσε προσαρμογές, που αφορούν στις ιδιαίτερες συνθήκες του 2020-2021 (όπως για παράδειγμα μείωση βαθμού βαρύτητας διοργάνωσης και διάκρισης, αφού δεν έγιναν αγώνες).

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τόνισε ότι το πρόγραμμα “Χίλων” θα στηριχθεί από την Ομοσπονδία, αν τηρηθεί η δέσμευση του γγΑ για διαρκείς βελτιώσεις σε πολλά επίπεδα. Παράλληλα η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε στα ειδικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ο ΣΕΓΑΣ (η ομοσπονδία έχει 48 αγωνίσματα), όπως και στην πολιτική παροχών προς τα σωματεία, της μη επιβάρυνσης τους με παράβολο ανανέωσης δελτίου και συμμετοχής σε διοργανώσεις.

Τέλος με αφορμή την επανειλημμένη δήλωση του κ. Αυγενάκη ότι έχει εγκρίνει την άμεση εκταμίευση της Α΄ δόσης της τακτικής επιχορήγησης του 2021, του ζήτησε να προσδιορίσει το άμεσο. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν στο Υπουργείο του έχουν διεκπαιρεωθεί και πλέον αναμένεται η έγκριση του Υφυπουργείου Οικονομικών. Η κ. Σακοράφα ολοκλήρωσε την τοποθέτηση της λέγοντας: “κ. Υπουργέ δεν έχω λόγο να σας αμφισβητήσω, θέλω να πιστεύω πως θα κάνετε το καλύτερο δυνατό ώστε να μην μείνει κι άλλο πίσω η προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών για τις αθλητικές υποχρεώσεις της θερινής περιόδου και χωρίς μισθούς οι προπονητές και εργαζόμενοι το Πάσχα”.

Κατεβάστε την εφαρμογή