Όρια και καλές βολές από τους σφυροβόλους στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε το όριο και η Μαγκούλια

Ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν ο νικητής στη σφυροβολία Ανδρών, στην άτυπη μάχη με τον φίλο του Χρήστο Φραντζεσκάκη. Οι δύο πρωταθλητές από τα Χανιά βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν στο 6ο Κύπελλο Ρίψεων, που έγινε στις εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου Σταδίου και αποτέλεσε τη διοργάνωση με την οποία η ομοσπονδία άνοιξε τη δράση της θερινής περιόδου.

Ο Αναστασάκης έκανε τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν και είχε καλύτερη βολή στα 73,81 μ., σε μια διοργάνωση που έγινε στοκ πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων, που θα γίνει αρχές Μαΐου στο Σπλιτ.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν δεύτερος με 72,10 μ., λίγες μόλις ημέρες από το 72,86 μ., που σημείωσε την Τετάρτη στη Λευκωσία. Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν και στη σφυροβολία Κ20 με τον Ορέστη Ντουσάκη να ξεχωρίζει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη, την Τετάρτη έστειλε τη σφύρα στα 77,42 μ. και σήμερα πέτυχε 76,77 μ. και επιβεβαίωσε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Ταλίν. Το όριο για την ίδια διοργάνωση εξασφάλισε και ο Θοδωρής Ζιώγας, που ήταν δεύτερος στον σημερινό αγώνα με 73,95 μ., επίδοση που βελτιώνει κατά πολύ το ατομικό του 71,91 μ. από το 2019.
Η τριάδα στη σφυροβολία Κ20 έκλεισε με τον Γιάννη Κορακίδη, που φέτος αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ20. Ο νεαρός πέτυχε 68,49 μ. κι έδειξε πως μπορεί να πετύχει βολή πάνω από τα 69,00 μ., που θα του δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση του Ταλίν.

Στη σφαιροβολία Γυναικών, η Μαρία Μαγκούλια αναδείχθηκε νικήτρια με 14,59 μ. επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο είχε πετύχει και το χειμώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού. Η αθλήτρια του Γιάννη Μπαρλή έδειξε σταθερότητα και μέσα από τους αγώνες που θα ακολουθήσουν θα επιδιώκει βολές πάνω από τα 15,00 μ., που είναι το ζητούμενο της για τη σεζόν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κατεβάστε την εφαρμογή