Η Πριβιλέτζιο επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στον μαραθώνιο της Σιένα

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, όπως στο σύνολο τους οι αθλητές τον τελευταίο χρόνο, αναγκάστηκε να προσαρμόσει πολλές φορές το πρόγραμμα της.

Οι συνεχείς ματαιώσεις διοργανώσεων είχαν ως συνέπεια όχι μόνο την απώλεια αγώνων, αλλά και την αναπροσαρμογή της προπόνησης της. Η έμπειρη πρωταθλήτρια προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε μία ακόμη αναπροσαρμογή του προγράμματος της, προκειμένου στις 11 Απριλίου να κυνηγήσει μια καλή επίδοση στον μαραθώνιο, που θα γίνει στη Σιένα.

“Ψάχναμε από καιρό έναν αγώνα τελικά βρήκαμε τη διοργάνωση της Σιένα στις 11 Απριλίου. Ήθελα πολύ να κάνω έναν μαραθώνιο, προσπάθησα να κλείσω θέση στη διοργάνωση του Αμβούργο, όμως, δεν τα κατάφερα. Μετά τον κλειστό ξεκινήσαμε μια μικρή προετοιμασία με την ελπίδα να βρούμε κάποιον αγώνα. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα δεν ξέρω τι να περιμένω από την παρουσία μου στον αγώνα. Σίγουρα θα κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό. Από πέρυσι μέχρι τώρα βάζαμε έναν στόχο ανάλογα του τι διοργανώσεις υπήρχαν. Δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές, που είναι όλα προγραμματισμένα και σίγουρα”, είπε η Πριβιλέτζιο που αναφέρθηκε και στην ψυχολογική πίεση που αισθάνθηκε μετά την ακύρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μαραθωνίου, τον περασμένο Νοέμβριο.

“Με έριξε πάρα πολύ ψυχολογικά η ακύρωση του Πανελληνίου κι έπειτα ότι δεν πήγα καλά στη διοργάνωση της Βαλένθιας. Είχα ποντάρει και σωματικά σε εκείνη τη διοργάνωση και όλα αυτά με πήγαν λίγο πίσω. Πιστεύω τώρα να προγραμματιστούμε και πάλι και να πάνε όλα καλύτερα. Στον ανοιχτό αναμένεται να κάνω κάποιες εμφανίσεις και στα 5.000 μ., ενώ ελπίζω τον Φθινόπωρο να είναι όλα καλά και να τρέξουμε κανονικά στον Μαραθώνιο της Αθήνας”, κατέληξε η Πριβιλέτζιο, που έχει ατομικό ρεκόρ στον μαραθώνιο 2 ώρες 35.31 από τη διοργάνωση του 2019 στο Ρότερνταμ .

Κατεβάστε την εφαρμογή