Τορούν 2021: Η Παπαχρήστου σταθερά ανάμεσα στις κορυφαίες

Τελικός των ανατροπών ήταν το τριπλούν των γυναικών με τις πρώτες αθλήτριες να κινούνται σε υψηλά επίπεδα, στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Τορούν.

Ανάμεσα σε αυτές και η Βούλα Παπαχρήστου, μία από τις κορυφαίες Ευρωπαίες στο αγώνισμα, που σήμερα δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο τω νικητριών, αφού το άλμα της στα 14,31 μ., δεν έφτασε για να της χαρίσει μετάλλιο. Παρόλα αυτά η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019 κυνήγησε για μία ακόμη φορά σπουδαίες επιδόσεις και την διάκριση σε ένα κορυφαίο γεγονός. Η 32χρονη Πατρίσια Μαμόνο, παρότι έφτασε στο Τορούν με 14,21 μ. κατάφερε να φτάσει στη νίκη με το άλμα της στα 14,53 μ., που είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας της και εθνικό ρεκόρ στον κλειστό. Η αθλήτρια από την Πορτογαλία έκανε καλό αγώνα, αφού είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 14,35 μ., 14,38 μ., και 14,29 μέτρα. Τον καλύτερο αγώνα της στη σεζόν πραγματοποίησε και η νικήτρια του 2019, Άνα Πελετέιρο (Ισπανία), που έκανε 14,52 μ. στο έκτο άλμα και άφησε στην τρίτη θέση την Νιλ Έκχαρτ (Γερμανία) που είχε το ίδιο άλμα, αλλά χαμηλότερη δεύτερη προσπάθεια. Η Παπαχρήστου ξεκίνησε τον αγώνα της με 14,27 μ., συνέχισε στα 14,31 μ., 14,20 μ., 13,91 μ. και ήταν άκυρη στα δύο τελευταία της άλματα. 

“Αγώνας είναι αυτός. Ο κάθε αγώνες είναι διαφορετικός και κρύβει παγίδες, το είπα και μετά τον προκριματικό πως ποτέ δεν υπάρχει φαβορί. Αυτός ο αγώνας είναι ένα μάθημα για εμένα, όμως, έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά σήμερα, αφού δεν μου έβγαιναν τα μέτρα, έκανα κάποια τεχνικά λάθη. Στην καριέρα μου έχω αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες, ωστόσο μπορώ να αντιμετωπίσω τις συνθήκες που προκύπτουν και να προχωρώ. Αυτό θα κάνω και τώρα”, είπε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι και συμπλήρωσε:

“Θα πάρω τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της συμμετοχής και θα συνεχίσω. Θα αναλύσω τον αγώνα με τον προπονητή μου. Πάμε στο επόμενο βήμα, δεν πρέπει να στεκόμαστε σε κάτι αποτυχημένο, πρέπει να προχωράμε. Κάνω προπόνηση, για να μπορώ να διεκδικώ καλά αποτελέσματα και να πρωταγωνιστώ, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στη συνέχεια” .

Η έμπειρη πρωταθλήτρια μας στρέφει πλέον την προσοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκεί όπου θα διεκδικήσει για μία ακόμη φορά να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. 

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων

Βρείτε όλα όσα θέλετε για την διοργάνωση εδώ ή στο σχετικό banner στην κεντρική σελίδα του site

Τα αποτελέσματα

Μαμόνα (Πορτογαλία) 14,53 μ.
Πελετέιρο (Ισπανία) 14,52 μ.
Έκχαρτ (Γερμανία) 14,52 μ.
Σκβάρτσοβα (Λευκορωσία) 14.35
Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,31 μ.
Μάκελα (Φινλανδία) 14,23 μ.
Σάλμινεν (Φινλανδία) 14,14 μ.
Φιλίπιτς (Σλοβενία) 14,02 μ.

Κατεβάστε την εφαρμογή