Τορούν 2021: Εξαιρετική Πόλακ και πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Η Ελένη Πόλακ βρέθηκε σήμερα ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, στον πρώτο τελικό της καριέρας της, όπου μετείχε έχοντας στα πόδια της επίδοση που της επέτρεπε να στοχεύει σε μια υψηλή θέση στην κατάταξη.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη κατέλαβε την πέμπτη θέση με καλύτερο άλμα στα 4,65 μ. και έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένη από την πρώτη της παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού. Η 24χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στα 4,35 μ., πέρασε με την πρώτη τα 4,45 μ., χρειάστηκε τρία άλματα για να “νικήσει” το 4,55 μ., κι έπειτα άφησε το 4,60 μ. για να περάσει με την τρίτη τα 4,65 μ. και να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη εξάδα. Η Πόλακ στην δεύτερη προσπάθεια της στα 4,70 μ. έπεσε άτσαλα με τον αυχένα στο στρώμα και παρά τις έντονες ενοχλήσεις επέλεξε να δοκιμάσει και το τρίτο της άλμα. Η αθλήτρια μετά το τέλος του αγώνα οδηγήθηκε στο ιατρικό κέντρο του σταδίου, προκειμένου να υποβληθεί σε ακτινογραφία, ώστε να αποκλειστεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ελβετίδα Αντζέλικα Μόσερ που στα 23 της χρόνιας και έχοντας πρωτύτερα κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό σε επίπεδο γυναικών με άλμα στα 4,75 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Η 33χρονη Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) πήγε να κάνει την έκπληξη, τελικά έμεινε στην δεύτερη θέση με 4,70 μ., όσο και το φετινό της ρεκόρ. Η Χόλι Μπράντσόου (Μ. Βρετανία) παρότι ήταν το μεγάλο όνομα του αγώνα, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 4,70 μ., ωστόσο ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μαζί με την Ιρίνα Ζουκ (Λευκορωσία).

Η Πόλακ μετά την πολύ καλή χειμερινή σεζόν στη διάρκεια της οποίας εξασφάλισε το ολυμπιακό όριο και έφτασε στην πέμπτη θέση της Ευρώπης θα στρέψει την προσοχή της στους αγώνες του ανοιχτού, εκεί όπου θα επιδιώξει τη διάκριση στη διοργάνωση του Τόκιο. Η εμφάνιση της Πόλακ χαρακτηρίζεται από συνέπεια και σταθερότητα, αφού ταξίδεψε στην Πόλωνία με 4,71 μ. κι ολοκλήρωσε τον αγώνα της σε 4,65 μέτρα.

“Θεωρώ πως το χτύπημα θα είναι μυϊκό και δεν θα υπάρχει κάποιος σοβαρότερες τραυματισμός. Θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις κι έπειτα θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο. Οι πόνοι που έχει και είχε και μετά την πτήση στο δεύτερο άλμα στα 4,70 μ., ήταν έντονοι, παρόλα αυτά δε θέλησε να αφήσει την τελευταία προσπάθεια σε αυτό το ύψος και εκτέλεσε κανονικά το άλμα. Η Ελένη μπήκε λίγο αγχωμένη στον αγώνα, ωστόσο κατάφερε στην πορεία να βρει το ρυθμό της. Ίσως τις τελευταίες ημέρες να έπεσε επάνω της περισσότερη πίεση απ΄ότι έπρεπε σε σχέση με την πιθανότητα κατάκτησης ενός μεταλλίου”, είπε ο προπονητής της Μανώλης Καραγιάννης.

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων

Βρείτε όλα όσα θέλετε για την διοργάνωση εδώ ή στο σχετικό banner στην κεντρική σελίδα του site

Κατεβάστε την εφαρμογή