Τορούν 2021: Ο Φιλιππίδης ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 5,50 μ.

Ο Κώστας Φιλιππίδης συμμετείχε σήμερα για έβδομη φορά στην καριέρα του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 στο Βελιγράδι αυτή τη φορά δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που πέτυχε πέντε φορές στο παρελθόν, αφού δεν προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο άλτης του ΄Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε τα 5,50 μ. επηρεασμένος από τις συνθήκες που επικράτησαν την φετινή σεζόν και δε του επέτρεψαν να κάνει τον προγραμματισμό του όπως θα ήθελε. Σε κάθε περίπτωση ο κορυφαίος άλτης του επί κοντώ έδωσε το παρών για μία ακόμη φορά σε μεγάλη διοργάνωση και πλέον στρέφει την προσοχή του στη θερινή σεζόν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Φιλιππίδης, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 12η θέση του προκριματικού, μπήκε στον αγώνα στα 5,20 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη, συνέχισε επιτυχημένα στα 5,35 μ. και 5,50 μ. κι έπειτα έκανε τρεις άκυρες στα 5,60 μέτρα.

 Εκτός τελικού έμεινε ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, Πάβελ Βογιεκόβσκι (Πολωνία) που έκανε τρεις άκυρες στα 5,35 μ., ενώ όπως ήταν ήδη γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες, δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού ο Ρενό Λαβιλενί. Τρεις άλτες προκρίθηκαν στον τελικό με 5,70 μ. και οι υπόλοιποι πέντε με 5,60 μέτρα,

“Από τη στιγμή που είμαστε εδώ σίγουρα σημαίνει ότι το προσπαθήσαμε, το κυνηγήσαμε. Ο,τι κάνουμε, το χαιρόμαστε, οπωσδήποτε ήθελα να πάνε τα πράγματα λίγο καλύτερα. Η σημερινή μου εμφάνιση είναι απόρροια της φετινής χρονιάς, που δεν μπόρεσα να κάνω αγώνες, σε αντίθεση με τους συναθλητές μου στην υπόλοιπη Ευρώπη. είναι σίγουρο πως έχω μείνει πίσω λόγω της κατάστασης
Έχω συνηθίσει να κάνω τουλάχιστον δέκα αγώνες μέσα στον χειμώνα, για να μπορέσω να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, με στόχο πλέον τους αγώνες του ανοιχτού, όπου θέλω να ξεκινήσω αγώνες νωρίς στη σεζόν”, είπε ο Φιλιππίδης μετά την έβδομη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων

Βρείτε όλα όσα θέλετε για την διοργάνωση εδώ ή στο σχετικό banner στην κεντρική σελίδα του site

Κατεβάστε την εφαρμογή