Τορούν 2021: “Χρυσός” Τεντόγλου με ένα άλμα!

Ο Μίλτος Τεντόγλου ταξίδεψε στην Πολωνία απέχοντας τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τα άλματα, καθώς οι πόνοι στο γόνατο δεν του επέτρεπαν να κάνει την προπόνηση του όπως θα ήθελε.

Παρόλα αυτά ήξερε πως μπορεί να μείνει προσηλωμένος στο στόχο του και να φτάσει σε αυτόν παρά τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Και τα κατάφερε. Με ένα άλμα στα 8,35 μ., “καθάρισε” το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους, σε έναν αγώνα, όπου εξαρχής ήταν το μεγάλο φαβορί για την επικράτηση. Τα αγωνιστικά του προσόντα, αλλά πολύ περισσότερο η ικανότητα του να μένει ανεπηρέαστος από όσα συμβαίνουν γύρω του, του έδωσαν τη δυνατότητα να υλοποιήσει ότι είχε προγραμματίσει πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Ο Τεντόγλου έγινε ο πρώτος αθλητής στη ιστορία του αγωνίσματος που επικρατεί με ένα μόλις έγκυρι άλμα, από το σύνολο των τριών που επέλεξε να εκτελέσει. Ο τέταρτος στην ιστορία της διοργάνωσης που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο – ο δεύτερος από το 1990 κι έπειτα που η διοργάνωση διεξάγεται ανά δύο χρόνια- και ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο. Παράλληλα διατήρησε τα σκήπτρα στο αγώνισμα στην Ευρώπη, αφού είναι νικητής από το 2018 στο Βερολίνο. Ο 23χρονος άλτης χάρισε στη χώρα μας το έβδομο χρυσό της μετάλλιο στην διοργάνωση και το 34 στο σύνολο και έγινε ο πρώτος Έλληνας μετά την Κατερίνα Θάνου, που έχει στην κατοχή του δύο χρυσά μετάλλια.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, που όπως και το 2019 στη Γλασκόβη έτσι και στο Τορούν ήταν δεύτερος πίσω από τον Τεντόγλου. Ο Σουηδός στο τρίτο του άλμα έκανε 8,31 μ. και πέτυχε εθνικό ρεκόρ. Παρόλα αυτά στις προσπάθειες που ακολούθησαν δεν κατάφερε να πάει μακρύτερα και να απειλήσει τον  Έλληνα αθλητή, που μετά την πρώτη του προσπάθεια μπήκε στον αγώνα στο τέταρτο και πέμπτο του άλμα.

Το επίπεδο στον τελικό του μήκους ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αφού εκτός από τους Τεντόγλου και Μόντλερ υψηλά κυμάνθηκε και το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε ο Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια με 8,24 μέτρα και νέο εθνικός ρεκόρ. Μέχρι εκείνη την ώρα στην τρίτη θέση βρισκόταν ο Βλάντισλαβ Μάζουρ (Ουκρανία) με 8,14 μέτρα. Οι παραπάνω αθλητές ήταν οι μόνοι που ξεπέρασαν τα 8,00 μέτρα. και όπου στο σύνολο τους ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Ο Τεντόγλου με 8,35 μ. πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το 8,38 μ., που σημείωσε πριν δύο χρόνια στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2019.

Τα αποτελέσματα

Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.35 μ.
Μόντλερ (Σουηδία) 8,31 μ.
Πούλι (Φινλανδία) 8,24 μ.
Μάζουρ (Εσθονία) 8,14 μ.
Ενχόλζνερ (Γερμανία) 7,87 μ.
Άνιτς (Σερβία) 7,81 μ.
Φίντσαμ- Ντιούκς (Μ. Βρετανία) 7,79 μ.
Μπιτάν (Ρουμανία) 7,72 μ.

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων

Βρείτε όλα όσα θέλετε για την διοργάνωση εδώ ή στο σχετικό banner στην κεντρική σελίδα του site

Κατεβάστε την εφαρμογή