Τορούν 2021: Ο Δημητράκης κοντά στο φετινό του ρεκόρ

Ο Ανδρέας Δημητράκης πλησίασε το φετινό του ρεκόρ στον προκριματικό των 1.500 μ., αφού τερμάτισε στην 11η θέση της τρίτης προκριματικής σειράς σε 3.44.04. Το επίπεδο του αγωνίσματος είναι ιδιαίτερα υψηλό και φάνηκε από τις επιδόσεις στο σύνολο των σειρών.

Νικητής στη σειρά του Έλληνα αθλητή ήταν ο Νέιλ Γκούρλει (Μ. Βρετανία) με 3.39.84 και δεύτερος ο κορυφαίος Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν (Νορβηγία) με 3.39.89, ο αθλητής που θα προσπαθήσει να κόψει το δρόμο στο νικητή των δύο προηγούμενων διοργανώσεων Μαρσίν Λεβαντόβσκι (Πολωνία), που σήμερα πέτυχε 3.39.78. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο Ιγκνάσιο Φόντες (Ισπανία) με 3.38.68. Ο Λεβαντόβσκι έχει χρυσό μετάλλιο τόσο στα 1.500 μ., όσο και στα 800 μ., ενώ στο Τορούν θα τρέξει και 3.000 μ. και θα επιδιώξει να γίνει ο πρώτος αθλητής με χρυσά μετάλλια στις τρεις αποστάσεις.

Η πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεκίνησε σήμερα στο Τορούν και παρά τις άδειες εξέδρες και τα προβλήματα που δημιουργούν οι περιορισμοί του ιού covid-19 φαίνεται πως θα φέρει εξαιρετικά αγωνιστικά αποτελέσματα. Στον προκριματικό των ανδρών, ο πήxης δεν χρειάστηκε να ανέβει στα 2,28 μ., που ήταν το όριο πρόκρισης, αφού οχτώ άλτες υπερέβησαν τα 2,21 μ. και προκρίθηκαν για τον τελικό. Ανάμεσα στους και ο νικητής του 2019 Τζιανμάρκο Τάμπερι (Ιταλία), που μαζί με τον Μαξίμ Νεντασεκάου (Λευκορωσία) είναι το φαβορί για το χρυσό.

Στον προκριματικό της σφαιροβολίας προκρίθηκε επτά από τις οχτώ αθλήτριες με το όριο των 18,40 μ. με καλύτερη την Κριστίνα Σβάνιτζ (Γερμανία) με 18,86 μ., την αθλήτρια που ήταν δεύτερη πριν δύο χρόνια στη Γλασκόβη και είναι η μοναδική εκπρόσωπος του βάθρου της προηγούμενης διοργάνωσης. Στον προκριματικό των 3.000μ. γυναικών, την κορυφαία επίδοση σημείωσε η Όκεντεν (Μ. Βρετανία) με 8.52.60, σε έναν τελικό, που θα γίνει χωρίς καμία εκπρόσωπο του βάθρου του 2019.

Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων

Βρείτε όλα όσα θέλετε για την διοργάνωση εδώ ή στο σχετικό banner στην κεντρική σελίδα του site

Κατεβάστε την εφαρμογή